Secret Bottles - vintilbud til urimelige lave priser!
Smagekasser leveret til døren - med 100% tilfredshedsgaranti!

Efteråret er fantastisk. Ikke mindst pga. de mange skønne farver, som præger naturen på denne årstid. Sommeren er veloverstået og det er endelig blevet tid til at høste de æbler, som man igennem hele foråret og sommeren har set forme sig på træerne. De danske æbler er ret unikke ifht. smag og konsistens. Der er ikke ret mange udenlandske æbler, som kan hamle op med de danske æbler. Æbler, som igennem generationer er blevet udviklet og forfinet og som er rene frugtbomber i munden.

aeblesirup_4

Efteråret er det tidspunkt på året, hvor man virkelig kan nyde godt af naturens afgrøder. Vi har et vennepar, som bor på en nedlagt landejendom nord for Horsens. En stor del af grunden er gammel frugtplantage, med et væld af gode gamle danske æblesorter. Hvert efterår får vi lov til at træde ind i dette fantastiske spisekammer, hvor den ene gode kasse æbler efter den anden hjemtages herfra.

En af familiens helt store dessertfavoritter i efteråret, er gammeldags æblekage. Du ved den med kagerasp, makroner, æblegrød og flødeskum. Og så er der jo den kære æblesirup, som er en fast ingrediens i hjemmet. Denne opskrift er tilpas sød og syrlig og med en diskret undertone af vanille. En æblesirup kan man jo eksperimentere med i det uendelige – alt efter smagsløg og anvendelse. God fornøjelse.

Mængde: ca. 5 dl.
Kogetid: 1½ time

Ingredienser:

3 dl. hjemmelavet æblesaft
500 gr. økologisk rørsukker
½-1 hel vanillestang – alt efter smag

Fremgangsmåde:

Det hjemmepressede æblesaft hældes op i en gryde og rørsukker tilsættes. Lad det koge op og afskum evt. urenheder i overfladen, inden kornene fra vanillestangen tilsættes. Dette gør sig især gældende ved hjemmelavet ufiltreret æblesaft.

Æblesirup

Skrab kornene ud af vanillestangen og put dem i gryden, hvorefter det hele blot skal stå og simre uden låg i ca. 1½ time. Hold øje med din æblesirup, da det ikke må blive for tykt. Det stivner når det kommer på køl. Konsistensen på din æblesirup kan du kontrollere ved, at tage en spiseske og dyppe den i gryden – når siruppen langsomt glider af skeen, er din æblesirup færdig.

Din æblesirup hældes herefter over på en flaske, som er skyllet i 2 tsk. Atamon og en dl. kogende vand. Når den lækre æblesirup er kølet ned, stilles den på køl, hvor den kan holde sig i min. 6 måneder.

Serveringsforslag:

Æblesirup kan anvendes til en lang række formål. Bl.a. som topping til skyr, pandekager og andre desserter, eller som smagsforstærker i salater – eks. spidskålssalat.

Secret Bottles - vintilbud
Secret Bottles - gode vintilbud