Antal personer: 6-8
Tilberedningstid: 35 min.

Ingredienser:

Tærtebund

100 gr. smør
150 gr. hvedemel
3 spsk. rørsukker
1 æg

Fyld

4-5 æbler, gerne økologiske eller fra haven
400 gr. marcipan
3 æg
2 spsk. rørsukker
2 dl. mælk
½ tsk. kanel (kan undlades)
2 spsk. hvedemel

Drys

½ dl. rørsukker

Fremgangsmåde:

Tærtebund

Smørret skæres ud i små stykker og smuldres ned i melet i en skål. Æg og sukker tilsættes og dejen samles hurtigt med fingrene. Dejen skal ikke æltes og der skal ikke arbejdes for meget med den, så den bliver for blød.

Herefter stilles dejen på køl i skålen i min. 30 min., så den er til at arbejde med.

Drys noget mel på bordet og rul dejen ud, så den passer til et stort tærtefad. Dejen må ikke blive for tynd. Smør tærtefadet med lidt smør og læg så forsigtigt dejen ned i formen.

Kanterne trykkes med en finger og formes pænt. Prik 10-20 huller i tætebunden med en gaffel.

Fyld

Marcipanen rives på et groft rivejern ned i en skål. Herefter tilsættes æg, sukker, mel og mælk og kanel (kan undlades).

Æblerne skrælles og skæres over på midten. Skær æblestykkerne i tynde skiver.

Fordel marcipanmassen på tærtebunden og læg æbleskiverne i en fint mønster ovenpå massen. Læg æbleskiverne tæt og godt ind over hinanden.

Når du er tilfreds med resulatet og æbleskiverne ligger i et fint mønster, drysser du forsigtigt rørsukker ud over æblerne, som vil karamelisere ved bagningen og blive lækker karamelagtig.

Tærten skal bages på nederste ribbe i ca. 35-45 min. ved 180 grader varmluft eller 200 grader normal ovn.

Sørg for at holde øje med tærten og vend den evt. halvvejs inde i forløbet, så den bliver ens overalt. Når æblerne begynder at blive mørke i kanterne og marcipanmassen er blevet flot gylden, er den skønne æbletærte med marcipan klar til servering.

Æbletærte med marcipan

Serveringsforslag:

Æbletærte med marcipan har godt af lige at stå i en lille times tid, inden den bliver serveret. Smagen skal lige nå at sætte sig lidt og kommer til sin rette, når den serveres lun.

Denne gang fik vi creme fraiche til, da det syrlige passer godt til den søde marcipan i tærten. Du kan også servere en god vaniljeis til tærten.

Æbletærte med marcipan