Denne opskrift på agurkesalat med hytteost, vil jeg lade min kæreste få æren af. Jeg var ret skeptisk, inden min bedre halvdel gik i gang med denne salat. Agurker og hytteost blandet sammen som tilbehør, det går da virkelig aldrig i spænd sammen, var min første indskydelse.

Da salaten var færdig og blev serveret på bordet, blev mine bange anelser gjort til skamme. Det er en skøn, velsmagende og frisk salat, som både er mættende og som fint erstatter saucen til kødet.

Det er en nyfortolkning af tzatziki, idet hytteosten erstatter den græske yoghurt og persillen erstatter den til tider gennemtrængende hvidløgssmag.

Alt i alt en skøn salat, som de fleste vil blive meget positivt overraskede over og som fint går i spænd som tilbehør til de fleste kødretter.

Antal personer: 4
Tilberedningstid: 15 min.

Ingredienser:

1½ agurk
1 stort rødløg
1 stor håndfuld friskhakket persille
½ ltr. hytteost (ca. 500 gr.)
Salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Agurkerne skylles godt og skæres i små tern på ca. 1 x 1 cm.

Rødløget pilles og skæres i små tern på ca. ½ x ½ cm.

Den friske persille hakkes groft med en skarp kniv.

Put de hakkede agurker, rødløget og den friskhakkede persille ned i en skål og tilsæt hytteosten. Rør forsigtigt alle ingredienserne godt rundt.

Smag til med salt og friskkværnet peber.

Nu er den skønne agurkesalat med hytteost klar til servering.

Serveringsforslag:

Agurkesalat med hytteost går rigtig godt i spænd med de fleste kødtyper – også hvid fisk. Prøv agurkesalat med hytteost som “dressing” i en sandwich eller burgerbolle med kylling.

Agurkesalat med hytteost er også rigtig lækker som topping på en kartoffelmad ovenpå stenalderbrød.

Agurkesalat med hytteost