Siciliens “nationaldrue” hedder Nero d’ Avola og er synonym med vinene fra skønne Sicilien, som leverer den ene fantastiske vin efter den anden. Nero d’ Avola druen leverer mørke, næsten sorte vine, med en fantastisk fylde, intensitet, sødme og blødhed. Vine, som går rigtig godt i spænd med danskernes ganer og smagsløg.

Baglio Gibellina u…Passimiento 2014 kommer netop fra Sicilien, hvor vinhuset Baglio Gibellina står bag frembringelsen af denne fabelagtige rødvin. En rødvin, som består af to druer – 70% Nero d’ Avola og 30% Frappato. Ordet “Passimiento” betyder, at Nero d’ Avola druen har fået lov til at hænge ekstra længe på vinstokkene inden de vinhøstes, således druerne bliver mere koncentrerede og intense og mindre syreholdige. Frappato druen bliver høstet så snart de er modne og er en mere lys og aromatisk drue.

Sommerlige fristelser

Baglio Gibellina u…Passimiento 2014 er en fabelagtig rødvin til prisen. Punktum. Man fornemmer straks potentialet i denne vin efter første skænk i glasset.

Baglio Gibellina u…Passimiento 2014 byder på en lækker, velproportioneret krop med bløde kurver og en skøn intensitet og charme. Eventyrlig næse af skønne sommerbær og krydrede undertoner sender tankerne hen på en skøn, varm sommerdag. En krop med en forførende cremet viskositet, der efterlader de skønneste kirsebærrøde gardiner på glassets sider.

Smagen af mere

Baglio Gibellina u…Passimiento 2014 er en rigtig behage vin, der takket være sin opulente mund af friske, solmodne kirsebær og brombær og skønne krydrede noter af hvid peber og vanilje samt sit uimodståelige, bløde væsen, vil behage majoriteten af vinelskere. Fylden og intensiteten i denne rødvin er stærkt vanedannende og ligger rigtig godt i munden med en lækker blød cremethed.

Baglio Gibellina u…Passimiento 2014 har dejlige runde, bløde tanniner, der mest af alt minder om et dejligt varmt, blødt ryatæppe og perfekt balance imellem syre og frugt. En super behagelig intermezzo, hvor man blødt føler ryatæppet smyge sig varmt om kroppen.

Baglio Gibellina u...Passimiento 2014Samlet bedømmelse:

Baglio Gibellina u…Passimiento 2014 er ganske enkelt en henrivende rødvin, som forstår at imponere sin herre. Super skøn duft, fylde og intensitet akkompagneret af en skøn lang eftersmag af fyldige, solmodne bær. Denne vin er et kup til prisen og vær du glad for det, da du meget nemt vil kunne forfalde til disse uimodståelige sicilienske dråber.

Den anmeldte vin har jeg fundet hos andrupvin.dk, som forhandler Baglio Gibellina u…Passimiento 2014. Den fortjener 5 store stjerner ud af seks, idet du virkelig får smæk for skillingen og en veldrejet rødvin, som begår sig godt i sit eget selskab eller som tilbehør til en god pastaret, grillet kød eller efterårets simreretter.

Køb Baglio Gibellina u…Passimiento 2014 her

Det vigtigste om vinen:

Alkolholprocent: 13 %
Land: Italien, Sicilien
Vinhus: Baglio Gibellina, www.bagliobellina.it
Drue: 70% Nero d’ Avola og 30% Frappato
Fylde: Skøn frisk bærsmag med lækker cremet fylde
Årgang: 2014
Højdemeter: 300-600 m.o.h.
Lagring: Lagring på ståltanke i 4 måneder
Serveringstemperatur: 15-17° C
Anvendelse: Pizza, oste, pastaretter, grillretter
Lejlighed: Forkælelse på en hverdagsaften eller i gode venners lag
Modning: Kan nydes nu eller ligge i 1-2 år
Pris: Kr. 129,95 pr. stk. / køb 12 flasker for 65,00 pr. stk. hos andrupvin.dk

Køb Baglio Gibellina u…Passimiento 2014 her


DET MED SMÅT

Jeg bliver ikke betalt af de virksomheder, som bliver nævnt i mine anmeldelser. Mine holdninger og konklusioner, er udelukkende baseret på mine egne daglige oplevelser med produkterne. Jeg udvælger, udfra egne personlige kriterier, hvilke produkter jeg ønsker at teste og anmelde. Jeg har ingen økonomiske interesser i evt. salg af de testede produkter igennem affliate links og andre aftaler og forholder mig konstruktivt og kritisk til de testede produkter. “Det gode liv” er min hobby i fritiden og kører udelukkende på frivillig basis og egne midler.