Risotto er oprindelig en italiensk spise, hvor den fede ikoniske risret med parmesan, er at finde på de fleste italienske spisesteder.

Blomkålsrisotto med rejer tåler ingen sammenligning med den originale udgave, da man ikke kan sammenligne blomkålsris med de specielle ris til risotto. Samtidig er det en stor kunst at lave rigtig italiensk risotto, som tit går hen og bliver klæg og bastant.

Blomkålsrisotto med rejer er derimod et rigtig godt alternativ til den klassiske spise, hvis man samtidig vil spare lidt på kulhydraterne, men bevare den gode smagsoplevelse fra risottoen.

Blomkålsrisotto med rejer er rigtig nem at tilberede og i modsætning til den italienske risotto, er der ingen risiko for, at du ender med en klæg og klistret masse. Resultatet kan kun blive godt, hvis du følger min opskrift på blomkålsrisotto med rejer. Du kan evt. erstatte lidt af fløden med lidt hvidvin, for at tilføre lidt mere aroma til retten.

Antal personer: 4
Tilberedningstid: 30 min.

Ingredienser:

1 stort blomkål
250 gr. champignon eller svampe
3 fed hvidløg
2 store løg
1 håndfuld friskhakket persille
2½ dl. madlavningsfløde 9% eller 18%
200 gr. naturel flødeost
400 gr. rejer i lage
½ citron
½ tsk. tørret chili
Salt og peber
Olie eller smør

Blomkålsrisotto med rejer og champignon

Fremgangsmåde:

Løgene og hvidløg hakkes fint og steges i noget god olie på en varm pande. Når løgene er blanke og er blevet lidt bløde i det, tages de af panden og op i en skål. Herefter tilsættes de skivede champignon, som steges ved hård varme på panden indtil de har ca. halv størrelse.

Blomkålen rives groft på et rivejern til blomkålsris, som tilsættes panden sammen med de stegte champignon. Løgene tilsættes også og det hele steger videre i et par minutter.

Herefter tilsættes naturel flødeosten og fløden – hold lidt igen med fløden og tilsæt den løbende, så risottoen ikke bliver for våd. Den fejl har jeg lavet, da jeg blev snydt af mængden af væde fra de skivede champignon. Det hele simrer nu videre i 15-20 min.

Rejerne hældes op i en si og skyldes godt, hvorefter de presses fri for væske. På en anden pande tilsættes olie, hvor rejerne ved høj varme steger i nogle minutter og krydres med chili.

De stegte rejer tilsættes risottoen og det hele smages til med saften fra ½ citron samt friskkværnet peber og salt. Persillen hakkes groft på et skærebræt og drysses ud over retten lige inden servering.

Serveringsforslag:

Enten skal du have en meget stor pande til selve risottoen, eller også vil jeg anbefale dig at lave selve risottoen i en wokpande og stege rejerne på en anden pande.

Risottoen kan serveres og spises som den er, eller man kan supplere med lidt grønt salat og friskbagt brød.