Der findes mange skønne salater, som man kan tilberede, alt efter hvilket måltid man kaster sig  ud i. Bønnesalat med bacon er salaternes universalnøgle.

Bønnesalat med bacon er en fantastisk skøn salat, som både mætter, smager af noget og fremfor alt kan bruges til et utal af forskellige måltider.

Bønnesalat med bacon er en rigtig nem og overkommelig salat, som både kan bruges til en picnic tur i det grønne, eller som skønt tilbehør til en grillet bøf eller noget kyllingekød.

Denne opskrift er med tiden blevet tilpasset og fintunet, således den efter vores smagsløg, sidder lige i skabet. Kast dig ud i bønnesalat med bacon og få en salat, som helt sikkert vil falde i god jord hos din familie og gæster.

Antal personer: 4
Tilberedningstid: 20 min.

Ingredienser:

Bønnesalat med bacon

  • 1-1½ pose frosne eller friske grønne bønner (700-1000 gr.)
  • 1 stort rødløg
  • Ca. 100 gr. mandler
  • ½ parmesanost – ca. 100 gr.
  • 2 pk. bacontern

Dressing

  • 2 spsk. god olivenolie
  • 4 spsk. hvidvinseddike
  • 2 fed hvidløg
  • Salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Bønnesalat med bacon

Et par ltr. vand bringes i kog i en gryde og saltes let. Når vandet koger, tilsættes de grønne bønner, som koger videre i 2-3 min. Det er vigtigt, at bønnerne ikke får for meget, da de stadigvæk skal have bid og være faste i strukturen.

Mandlerne hakkes groft og rødløget pilles og skæres i fine tern. Den friske parmesanost rives groft på et rivejern.

Når bønnerne er færdigkogte, hældes de i en si og køles ned under vandhanen. Lad dem dryppe godt af, inden de hældes ned i en stor skål.

Herefter tilsættes de hakkede mandler, rødløget og det grofthakkede parmesan og det hele røres forsigtigt rundt.

Dressing

Olivenolie, hvidvinseddike og de to pressede fed hvidløg røres godt rundt i en skål, hvorefter dressingen smages til med salt og friskkværnet peber.

Herefter fordeles dressingen ned i bønnesalaten og der røres forsigtigt rundt.

Den fantastiske bønnesalat med bacon er nu klar til servering.

Serveringsforslag:

Bønnesalat med bacon kan som tidligere nævnt anvendes både som en selvstændig hovedret, eller som skønt tilbehør til en lang række måltider. Den går rigtig godt i spænd med både oksekød, svinekød og kyllingekød – både grillet og stegt.

Bønnesalat