Broccolisalat er en skøn salat, som egner sig rigtig godt som tilbehør til mange kødretter.

Broccoli er en ren grøntsagsbombe imod sygdomme, da denne skønne grøntsag indeholder masser af vitaminer og har en forebyggende virkning mod kræft.

Opskriften på denne broccolisalat er med tranebær, da broccolisalat med rosiner ikke er noget hit i familien. Tranebær sætter altså lige prikken over i’et med deres svagt syrlige karakter, som spiller rigtig godt op imod bacon og den lidt sødmefulde dressing.

Antal personer: 4
Tilberedningstid: 20 min.

Ingredienser:

1 stort broccoli (Ca. 500 gr.)
1 pk. bacontern
3-4 spsk. finthakket rødløg
120 gr. tranebær (kan erstattes med rosiner)
70 gr. solsikkekerner
2½ dl. creme fraiche 9%
1 tsk. mørk balsamicoeddike
1 tsk. friskpresset citronsaft
1 tsk. sukker
½ tsk. salt
Friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Broccolien pilles i fine buketter og stokken skæres i tynde skiver.

Overhæld broccolistykkerne med ½ ltr. kogende vand i en skål og lad dem trække i ca. 15 min.

Hæld broccolien til afdypning i en sigte.

Fordel baconternene på en bradepande beklædt med bagepapir og steg dem sprøde i en forvarmet ovn på 200 grader. De sprøde bacontern placeres på en tallerken beklædt med køkkenrulle.

Creme Fraiche vendes sammen i en skål sammen med finthakket rødløg og de øvrige ingredienser.

Vend broccolistykkerne ned i dressingen og smag broccolisalaten til med salt og peber.

Anret broccolisalaten i en skål og pynt med de sprøde bacontern.

Serveringsforslag:

Denne lækre broccolisalat går godt i spænd med mange stege- og grillretter. Broccolisalat kan også anvendes som en hovedsalat til en picnictur i det grønne.

Server eksempelvis broccolisalat sammen med græsk farsbrød eller oksekødsfrikadeller i selskab med en skøn hvidvin som eks. Stefanini Il Selese 2014.