Secret Bottles - vintilbud til urimelige lave priser!
Smagekasser leveret til døren - med 100% tilfredshedsgaranti!

Den danske natur er en skøn en af slagsen.

Fra forår til sen efterår byder naturen på et sandt overflødighedshorn af skønne, sunde og velsmagende frugter og grøntsager.

I august finder du et hav af forskellige lækkerier i naturen.

Hindbær, brombær, blåbær, blommer blot at nævne nogle eksempler.

Brombær er en flerfoldssamfrugt med mange små blåsorte stenfrugter, som er saftige og dejligt søde, når de har fået lov til at modne til de er helt sorte i farven.

Brombær er rige på bl.a. E-vitamin og C-vitamin og indeholder mange kostfibre.

Brombær tåler ikke stød og skal helst anvendes samme dag som de plukkes.

Brombærerne til denne sommerlige brombærtærte med marcipan og crumble blev plukket en lørdag i Randbøldal nær Vandel og Billund.

Nærmere bestemt ved en put-and-take sø i den gudesmukke natur ved “Lystfiskerparadiset” i Egtved.

Jeg og familien var taget på fisketur denne lørdag, og der var masser af fisk. De gad bare ikke hugge og så kan timerne godt blive lange.

Derfor gik mine to børn, Emil og Freja på opdagelse i naturen og fandt et stort brombærkrat, spækket med solmodne blæksorte brombær.

Fokus gik fra at fiske til at plukke brombær på få sekunder og denne dag kom vi hjem uden fisk, men med ½ kg. solmodne brombær.

Søndag blev bagedag. Der var stemning for en lækker brombærtærte og valget faldt på denne opskrift, hvor vi bl.a. har tilføjet marcipan for at tilføre lidt yderligere sødme og nøddesmag.

Denne brombærtærte rækker sagtens til 6-8 personer, men denne søndag blev den spist rub og stub af blot os fem.

Antal personer: 6-8
Tilberedningstid: 20 min.

Ingredienser:

Mandeltærtebund

  • 150 gr. hvedemel
  • 100 gr. mandler
  • 50 gr. økologisk rørsukker
  • 100 gr. smør
  • 1 æg fra fritgående høns
  • 100 gr. marcipan

Crumble

  • 75 gr. økologisk rørsukker
  • 50 gr. hvedemel
  • 75 gr. havregryn
  • 75 gr. smør
  • ½ tsk. vaniljesukker

Fremgangsmåde:

Mandeltærtebund

Start med at hakke mandlerne fint i en blender eller stavblender. Det skal blendes til fint mandelmel. Det er ikke nødvendigt at smutte mandlerne først.

Bland herefter mandlerne sammen med rørsukker og hvedemel.

Tilsæt smørret i mindre stykker og ælt det godt sammen med de øvrige ingredienser.

Tilsæt til sidst det hele æg og rør alle ingredienserne godt sammen.

Du står nu med den færdige tærtedej, som godt kan være lidt klistret.

Smør en tærteform og fordel dejen i formen med fingrene, så den bliver jævnt fordelt og går op til kanten af tærteformen.

Prik nogle huller i bunden af tærten med en gaffel.

Riv nu marcipanen groft på et rivejern og fordel marcipanen ovenpå tærtedejen.

Brombærtærte med marcipan

Crumble

Bland mel, rørsukker, smør, vaniljesukker og havregryn sammen i en skål. Smørret skal du skære i mindre tern.

Dejen skal nu samles med fingrene og æltes godt igennem, indtil du har en fast klump dej.

Fordel nu brombærerne ovenpå tærtedejen og slut af med at smuldre crumblen over bærerne.

Din brombærtærte med marcipan og crumble er nu klar til at blive sat i ovnen.

Du skal først bage brombærtærten med marcipan og crumble i 15 minutter på 200 grader normal over- og undervarme.

Sænk herefter temperaturen til 180 grader og bag tærten i yderligere 15-20 minutter.

Tærten skal blive fin lysebrun, så hold godt øje med den de sidste 5-10 minutter.

Bagetiden kan godt variere en smule alt efter ovntype.

Brombærtærte med marcipan

Serveringsforslag:

Brombærtærte med marcipan og crumble smager skønt, når den lige kommer ud af ovnen og stadigvæk er godt lun.

Server brombærten med en skefuld creme fraiche eller en god klat vaniljeis. Pynt evt. tærten med lidt flomelis, som du drysser ovenpå tærten og top med et par blade citronmelisse.

Brombærtærte med marcipan

Secret Bottles - vintilbud
Secret Bottles - gode vintilbud