Butter chicken eller smørkylling, er en utrolig populær indisk ret, som er kendt og elsket over hele verden. De fleste indiske restauranter har butter chicken på menukortet og det siges, at kan de lave en velsmagende butter chicken, vil man ikke gå galt i byen med deres øvrige retter.

Butter chicken er ikke en stærk ret efter indisk standard, men er utrolig aromatisk og velsmagende. Butter chicken er en ret, som hele familien vil synes om. De mange indiske krydderier sætter deres helt eget personlige præg på retten, som virkelig skaber en sublim smagsoplevelse af de store.

Butter chicken er utrolig nem at tilberede og kan forberedes dagen forinden, så kyllingen virkelig får lov til at trække i saucen.

Antal personer: 5
Tilberedningstid: 30 min.

Ingredienser:

1000 gr. kyllingebryst
2 løg
2½ dl. madlavningsfløde 18%
2-3 tsk. tørrede chiliflager
1 tsk. kardemomme
3 fed hvidløg
2 tsk. spidskommen
2 tsk. garam masala
½ tsk. stødt nellike
1 tsk. gurkemeje
2 spsk. friskrevet ingefær
2 dåser hakkede tomater
2½ dl. yoghurt natural (eks. ymer, græsk yoghurt, a38)
Smør
Rapsolie

Fremgangsmåde:

Yoghurt, tomater, hvidløg og alle krydderier blendes med en stavblender i en stor skål til en lind sauce.

Halvér kyllingebrysterne på langs og skær kødet i store tern på ca. 3×3 cm. Hæld kyllingestykkerne ned i skålen til saucen og lad dem trække i min. 30 minutter i køleskabet. Man kan med fordel lade kødet trække noget længere, gerne 3-4 timer eller natten over.

Skær de to løg i tynde ringe.

Smelt smøret og olien i en stor gryde. Sautér løgringene i gryden til de bliver blanke og bløde.

Tilsæt kyllingestykkerne, saucen og madlavningsfløden. Lad nu retten simre i gryden i  ca. 30 minutter eller til kyllingen er mør.

Den lækre og yderst aromatiske butter chicken er nu klar til servering.

Serveringsforslag:

Butter chicken kan serveres med enten kogte ris eller blomkålsris, hvis man gerne vil spare lidt på kulhydraterne.

Servér butter chicken sammen med lækkert naanbrød og en skål salat, som du kan pifte op med friske koriander- og mynteblade, agurk, tomat og rødløg. Som dressing til salaten kan du lave en dressing af 2-3 spsk. olivenolie, saften fra en hel lime, ½ tsk. garam masala, ½ tsk. spidskommen, friskkværnet peber og salt.