Er du til rosévine, må du ikke snyde dig selv for denne skønne rosévin fra det solrige Rhône område i Frankrig. Chevallon Tavel 2014 kommer fra vingården Chevallon, som bl.a. producerer denne formidable rosévin fra det anerkendte Tavel område. Rhône området byder på store vine som Chateauneuf du Pape og leverer generelt rigtig flotte vine med Grenache druen som basisdrue.

Chevallon Tavel 2014 består bl.a. af Grenache druen, som er en af de mest udbredte druer i verden og som stortrives under vanskelige klimatiske forhold som tørke og varme. Rosévine hører sig ikke kun varme sommeraftener til, men kan og bør nydes hele året rundt, da de komplementerer en lang række middagsretter fortrinligt, ikke mindst det krydrede asiatiske køkken.

Den lyserøde charmør

Chevallon Tavel 2014 er en super skøn og veldrejet rosévin og en sand forførerske. Med sit flotte lyserøde skær og fyldige viskositet samt sin herlige, sommerfriske næse af sommerfrugter – primært kirsebær, hyldeblomst og jordbær, bliver man uundgåeligt blød i knæene. Denne rosévin gør selv den mest triste efterårsdag til en solrig en af slagsen og duften af sommer, sol og blomster spreder sig i en frisk brise op af glasset.

Chevallon Tavel 2014 har en god, fast struktur og en let cremethed i fylden. Dens lyserøde mund byder på en lækker palette af blommer, jordbær og mandarin og ligger utrolig godt og blidt i munden. Skøn balance imellem syre og frugt og en lang, behagelig eftersmag, der svagt pirrende blidt ligger sig på tungen og skaber en let krydret frugtsød smagsoplevelse, der straks leder tankerne hen på sol og sommer.

Perfekt til det asiatiske køkken

Chevallon Tavel 2014 er en perfekt rosévin som supplement til en krydret gastronomisk oplevelse fra eks. det asiatiske køkken. Dens fylde og skønne aromaer gør sig rigtig godt i selskab med noget gastronomisk modspil fra krydrede retter med lyst kød eller fisk.

Chevallon Tavel 2014Samlet bedømmelse:

Chevallon Tavel 2014 er en sand fornøjelse at gå ombord i. En rosévin lagt over middel og som leverer en skøn, sommerlig vinoplevelse af de store. Man fornemmer kvaliteten i denne vin fra første mundfuld, der på fashionabel vis forfører dine smagsløg med skønne frugtrige noter af bær, blomster og fransk charme. Chevallon Tavel 2014 er en rosévin, som jeg synes fortjener at blive serveret i selskab med noget gastronomi, idet kvaliteten og rygraden i denne vin på ypperligste vis går rigtig godt i spænd med krydrede middagsretter.

Den anmeldte vin har jeg fundet hos propperiet.dk, som forhandler vinen Chevallon Tavel 2014.

Chevallon Tavel 2014 fortjener 5 ud af 6 stjerner, da den fuldt ud leverer varen og mere til. En fransk lyserød charmør, der forstår at gøre sin herre blød i knæene over en lille sommerflirt.

Køb Chevalle Tavel 2014 her

Det vigtigste om vinen:

Alkolholprocent: 13,5 %
Land: Frankrig, Rhône-dalen
Vinhus: Chevallon, www.chevallon.fr
Drue: Grenache, Cinsault, Mourvèdre, Syrah og andre druesorter
Fylde: Frisk og frugtrig med dejlig fylde, halvtør og frugtsød
Årgang: 2014
Højdemeter: –
Lagring: –
Serveringstemperatur: 8-9° C
Anvendelse: Fisk, lyst kød, pasta, krydret asiatisk mad
Lejligheder: Perfekt til forret, hovedret eller som aperitif
Modning: Kan nydes nu eller ligge yderligere et par år
Pris: Kr. 96,75 pr. stk. v/køb af 6 flasker hos propperiet.dk

Køb Chevalle Tavel 2014 her


DET MED SMÅT

Jeg bliver ikke betalt af de virksomheder, som bliver nævnt i mine anmeldelser. Mine holdninger og konklusioner, er udelukkende baseret på mine egne daglige oplevelser med produkterne. Jeg udvælger, udfra egne personlige kriterier, hvilke produkter jeg ønsker at teste og anmelde. Jeg har ingen økonomiske interesser i evt. salg af de testede produkter igennem affliate links og andre aftaler og forholder mig konstruktivt og kritisk til de testede produkter. “Det gode liv” er min hobby i fritiden og kører udelukkende på frivillig basis og egne midler.