For blot 20 år siden, var Priorat nærmest en ukendt vinregion i Spanien. Priorat var mest kendt for intetsigende blandingsvine, tomme for passion og lidenskab.

I dag produceres der nogle af Spaniens bedste og dyreste vine fra netop Priorat regionen, som man finder i det nordøstlige Spanien, som byder på masser af varme og en god mineralsk undergrund, som skaber kraft og intensitet i druerne. Vinene fra Priorat er kendetegnet ved deres utrolig flotte mørke og intense farve og en skøn karakter og struktur. De er alkoholrige, varme og godt krydrede, men tilpas runde og bløde i smagen.

La Perla del Priorat er et gammelt vinhus med mere end 500 år på bagen, som i dag drives af Montse Cereceda, som frembringer den ene fantastiske vin efter den anden. Heriblandt Clos Les Fites Crianca 2007, som er en fantastisk fornøjelse at gå ombord i og som lever op til det høje niveau i Priorat.

Lækker og intens spanioler

Jeg må lægge hovedet på blokken og erkende, at jeg ikke har været den helt store tilhænger af spanske vine. Ihvertfald ikke før jeg stiftede bekendtskab med Clos Les Fites Crianca 2007 – en intens og lækker solbrændt spanioler, som på forførende vis har åbnet mine øjne for det potentiale og høje niveau, som de spanske vinmagere har at byde på anno 2015.

Clos Les Fites Crianca 2007 er en flamboyant rødvin, som begejstrer og imponerer. Intet mindre.

Sjældent har jeg smagt en så intens og kraftfuld spansk rødvin, som samtidig befinder sig så godt i munden, og hvor der er en perfekt balance imellem syre og tanniner.

Tanninerne sidder efter 8 års lagring lige i skabet. Tilpas livlige, men samtidig utrolig behagelige og bløde.

Varm blodrød mund

Clos Les Fites Crianca 2007 har en utrolig flot mørkerød farve, som mest af alt minder om en klase solmodne kirsebær. Viskositeten er rigtig flot i denne vin, hvor den modne spanske dame i sin bedste alder, på forførende vis kryber ned af glassets sider.

Imens vælter den ene kraftfulde frugteksplosion efter den anden op af glasset. Det er en utrolig voluminøs rødvin, som med sin fantastiske næse af peber, kirsebær, tobak og karamel sender sanserne på overarbejde.

Man bliver hurtig forført af den blodrøde mund, som sidder på den intense spanioler. En sand sanseeksplosion af intensitet og varme. Lækre, krydrede aromaer af modne brom- og solbær, ristede sødmefulde nødder og let vanille. En pompøs og stor spansk rødvin, som føles lækker blød i munden med dens mange tunge facetter.

Clos Les Fites Crianca 2007Samlet bedømmelse:

Clos Les Fites Crianca 2007 er en fantastisk spansk rødvin, som virkelig lever op til kvalitetsvinene fra Priorat regionen. En vin, som befinder sig i sin bedste alder, hvor de fire druer og 8 år på bagen, i smuk synergi løfter vinen op til imponerende højder.

Den anmeldte vin har jeg fundet hos dwine.dk, som forhandler vinen Clos Les Fites Crianca 2007. Clos Les Fites Crianca 2007 er ganske enkelt en sublim rødvin til prisen, som vil falde i god jord hos de fleste, som kan lide en voluminøs, kraftfuld og krydret spanioler. Clos Les Fites Crianca 2007 fortjener 5 store stjerner.

Køb Clos Les Fites Crianca her

Det vigtigste om vinen:

Alkolholprocent: 15 %
Land: Spanien, Priorat
Vinhus: La Perla Del Priorat, http://www.laperladelpriorat.com
Drue: Garnacha, Cariñena, Cabernet Sauvignon og Syrah (60/25/10/5)
Fylde: Lækker rund, sød, blød og frugtrig rødvin
Årgang: 2007
Højdemeter: 100-700 moh.
Lagring: 14 måneder på nye franske egetræsfade
Serveringstemperatur: 16-18° C
Anvendelse: Vildt, rødt kød, krydret mad
Lejligheder: Gode middage for venner og familie, konfirmationer, bryllup
Modning: Kan nydes nu eller ligge yderligere et par år
Pris: Kr. 149,00 pr. stk. v/køb af 6 flasker hos dwine.dk

Køb Clos Les Fites Crianca her


DET MED SMÅT

Jeg bliver ikke betalt af de virksomheder, som bliver nævnt i mine anmeldelser. Mine holdninger og konklusioner, er udelukkende baseret på mine egne daglige oplevelser med produkterne. Jeg udvælger, udfra egne personlige kriterier, hvilke produkter jeg ønsker at teste og anmelde. Jeg har ingen økonomiske interesser i evt. salg af de testede produkter igennem affliate links og andre aftaler og forholder mig konstruktivt og kritisk til de testede produkter. “Det gode liv” er min hobby i fritiden og kører udelukkende på frivillig basis og egne midler.