Couscous stammer oprindeligt fra Nordafrika og er en fast bestanddel i bl.a. det marokkanske køkken, som er helt fantastisk. Couscous bliver traditionelt serveret med kød eller en grøntsagsgryderet, som bliver hældt ud over.

I 2011 blev couscous kåret som den 3. bedste livret af den franske befolkning.

Couscous er blandt de sundeste korn-baserede produkter og har et overlegent vitaminindhold ifht. til pasta og ris. Rent ernæringsmæssigt indeholder couscous også flere proteiner end både hvide ris og pasta og har det laveste fedtindhold. Holder man sig helt fra korn-baserede produkter, kan man med stor succes anvende revet blomkålsris som erstatning for couscous og ellers følge opskriften på couscous med feta og avocado.

Tilberedningstid: 20 min.
Antal personer: 4

Ingredienser:

250 gr. couscousgryn
3 spsk. olivenolie
2 spsk. smør
Ca. 2,5 dl. kogende vand
125 gr. soltørrede tomater i olie
2 små alm. løg
1 fed presset hvidløg
2 tsk. fintrevet citronskal (økologisk)
2 spsk. friskpresset citronsaft
200 gr. feta
3-4 modne avocadoer
Groft salt
Friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Fjern stenene i avocadoerne og hak dem i tern på ca. 1×1 cm.

De soltørrede tomater og de to løg hakkes fint.

Skyl fetaen under koldt vand og riv eller skær den i tern på ca. 1×1 cm.

Hæld couscous grynene i en skål og bland det grundigt med olivenolien. I mellemtiden bringes vandet i kog i en gryde og 1 tsk. salt tilsættes.

Couscous’en hældes langsomt ned i det kogende vand under omrøring. Der røres indtil vandet er blevet absorberet.

Gryden tages af kogepladen og couscous’en trækker i ca. 2 min. under låg. Herefter tilsættes 2 spsk. smør og couscous’en bringes i kog og koger ved svag varme i 3 min. under omrøring med en gaffel for at løsne grynene.

Herefter er couscous’en klar og hæld den ned i salatskålen. Tilsæt alle de øvrige ingredienser ned til den færdige couscous.

Smag til med salt og friskkværnet peber og tilsæt evt. lidt mere citronsaft.

Serveringsforslag:

Couscous med feta og avocado fungerer rigtig godt i selskab med et stykke grillet kød, fisk eller kylling. Couscoussalaten kan også anvendes som vegetarret eller som en lækker frokostsalat.

Prøv f.eks. couscous med feta og avocado som tilbehør til græsk farsbrød med tzatziki eller kylling med mascarpone og tomat.