Toro i Spanien er ikke en region for sarte sjæle. Det ekstreme klima med kolde vintre og over 40 graders varme om sommeren kombineret med sandet jord, stiller ekstreme krav til både vinproducenterne og ikke mindst vinstokkene.

Toro ligger få skridt efter de førende vinregioner i Spanien såsom Ribera del Duero, men kan meget vel overhale disse indenfor få år takket være passionerede vinproducenter, der formår at få det bedste ud af de ældgamle vinstokke i Toro, som både har overlevet vinpesten i Europa og det barske ugæstfri klima. Vinene fra Toro er komplekse og fyldige med en høj alkoholprocent og sorte som blæk takket være de ældgamle stokke, der leverer så meget intensitet og kraft til druerne.

Total solformørkelse

Divina Proporcion Abracadabra 2013 er en fænomenal velskabt rødvin fra Divina Proportion Bodegas. Denne rødvin skaber total solformørkelse og byder på et sandt bombardement af de skønneste aromaer, der med overlegen styrke vælter dig ned af stolen og får dig til at se sol, måne og stjerner. Denne rødvin er ikke bare mørk, men nærmest blæksort med et universelt lilla skær med udsigt til det sorte hul i mælkevejen.

The Big Bang på flaske. Ganske enkelt.

Divina Proporcion Abracadabra 2013 er “The Big Bang” på flaske. Ganske enkelt. Spænd sikkerhedsselen og læn dig tilbage i sædet og nyd den astronomiske eksplosion af de skønneste aromaer, som eksplosivt vælter op ad glasset. Divina Proporcion Abracadabra 2013 kræver stort kørekort.

Alkoholstyrken på hele 16% er på gedigen vis pakket godt ind i vinen og byder på en magisk smagsoplevelse, der vidner om en dygtig chefvinmager, der kan tæmme styrken fra det universelle brændstof fra Toro regionen.

Spansk tre-trins raket

Divina Proporcion Abracadabra 2013 byder på en overdådig næse af blommer, vanilje, lakrids, kirsebær, brombær og et strejf af brun farin. Aromaerne vil ingen ende tage og vælter i en lind raketstrøm op i atmosfæren. Divina Proporcion Abracadabra 2013 byder på en krydret og fyldig frugtsmag med kompot af solmodne kirsebær, blommer, kakao og hvid peber. Der er eminent balance imellem syre og frugt og fine, tørre tanniner, der føles dejlige behagelige og bløde med en lækker, varm og krydret fylde og eftersmag, der bare bliver ved og ved.

Divina Proporcion Abracadabra 2013 er en ægte spansk tre-trins raket, der byder på det ene kick efter det andet. Man når ikke at sætte sig tilbage i sædet, før man i vægtløs tilstand igen bliver kastet rundt i cockpittet og får sig en på opleveren af de helt store.

Divina Proporcion Abracadabra 2013Samlet bedømmelse:

Divina Proporcion Abracadabra 2013 er en titanisk god rødvin fra spanske Toro, som virkelig sender dig på en astronomisk himmeltur op i de højere luftlag. Til en pris på under 150 kr. får man virkelig meget spansk rødvin for pengene og en fabelagtig smagsoplevelse, som du sent vil glemme.

Divina Proporcion Abracadabra 2013 er ikke en rødvin for dem med lille kørekort. Det er en intens, kompleks og pompøs rødvin, der kræver sin fører. Gør dig selv den tjeneste, at lade den ilte min. et par timer før den skal nydes, da der kommer mere ro og balance over denne spanske raket, hvilket tjener den rigtig godt.

Den anmeldte vin har jeg fundet hos andrupvin.dk, som forhandler Divina Proporcion Abracadabra 2013. Den fortjener 6 store stjerner ud af seks, idet det virkelig er en spansk kraftkarl, der formår at give dig en på opleveren og til fornuftige penge. En rødvin, som byder på himmelske smagsoplevelser og sender dig på en uforglemmelig rumrejse, destination unknown …

Køb Divina Proporcion Abracadabra 2013 her

Det vigtigste om vinen:

Alkolholprocent: 16 %
Land: Spanien, Toro
Vinhus: Divina Proportion Bodegas, www.divinaproporcionbodegas.com
Drue: 100% Tempranillo
Fylde: Fyldig og kraftfuld med eksplosive aromaer og blæksort skær
Årgang: 2013
Højdemeter: 620-750 m.o.h.
Lagring: Lagring i 14 måneder på amerikanske og franske egetræsfade
Serveringstemperatur: 16-18° C
Anvendelse: Vildt, krydret mad, rødt kød, kraftfulde simreretter
Lejlighed: Til en god middag i venners lag
Modning: Kan nydes nu eller ligge yderligere 12-15 år
Pris: Kr. 199,95 pr. stk. / køb 6 flasker for 149,00 pr. stk. hos andrupvin.dk

Køb Divina Proporcion Abracadabra 2013 her


DET MED SMÅT

Jeg bliver ikke betalt af de virksomheder, som bliver nævnt i mine anmeldelser. Mine holdninger og konklusioner, er udelukkende baseret på mine egne daglige oplevelser med produkterne. Jeg udvælger, udfra egne personlige kriterier, hvilke produkter jeg ønsker at teste og anmelde. Jeg har ingen økonomiske interesser i evt. salg af de testede produkter igennem affliate links og andre aftaler og forholder mig konstruktivt og kritisk til de testede produkter. “Det gode liv” er min hobby i fritiden og kører udelukkende på frivillig basis og egne midler.