Secret Bottles - vintilbud til urimelige lave priser!
Smagekasser leveret til døren - med 100% tilfredshedsgaranti!

Der hører sig fødselsdagsboller til en rigtig fødselsdag.

Hjemmebagte fødselsdagsboller bagt på ægte smør og mælk.

Ikke noget med boller uden mel, eller med masser af gulerødder, kerner og frø.

Næh nej, her skal der rigtige boller på bordet, for man har jo kun fødselsdag en gang om året.

Skønne, nybagte boller – direkte fra ovnen i selskab med varm kakao og flødeskum.

Se det er rigtige fødselsdagsboller og en rigtig fødselsdag.

Jeg fik disse skønne boller første gang hos et vennepar, hvor konen i huset, Britta, havde bagt disse boller på en ganske almindelig søndag, hvor vi var inviteret over til kaffe.

Allerede da vi kom ind ad hoveddøren, mødte der os en fortryllende duft af hjemmebag.

Opskriften på disse boller havde Britta for år tilbage fået af sin svigerinde.

En opskrift på de mest fantastiske fødselsdagsboller, som alle gæster roser til skyerne.

Denne søndag lykkedes det mig at få opskriften listet fra Britta. En simpel opskrift, som siden da har været fast på programmet til alle fødselsdage i hjemmet.

Og som har vakt stor glæde og begejstring hos alle.

Antal boller: Ca. 24 stk.
Tilberedningstid: 30 min.

Fødselsdagsboller

Ingredienser:

  • 1200 gr. hvedemel
  • 7 dl. mælk
  • 1½ tsk. salt
  • 150 gr. rørsukker
  • 150 gr. smør
  • 2 pk. gær (100 gr.)

Fremgangsmåde:

Opvarm mælken til ca. 37 grader.

Fordel gæren ned i en skål og tilsæt mælken. Rør godt rundt med en grydeske, så gæren bliver helt opløst.

Tilsæt nu alle de øvrige ingredienser og ælt det hele godt sammen. Jeg plejer at ælte dejen i ca. 10 minutter på min køkkenmaskine.

Dejen skal være lind og blød og kun lige akkurat slippe din finger, når du stikker den i dejen.

Sæt dejen til hævning et lunt sted i en times tid.

Efter endt hævning skal du nu forme bollerne. Enten kan tage dejen ud på bordet og skære den i 20-24 dele, eller også blot tage en klump af gangen og forme den til fine runde boller.

Det smarte trick

Et lille trick – ta’ en lille glasskål og hæld lidt smagsneutral olie i – fx rapsolie. Fordel lidt af olien på dine hænder og form nu bollerne.

Dette lille trick gør, at du kan lave dejen rigtig smidig og stadig lidt klæbrig, og samtidig forme bollerne uden de klistrer sig fast på fingrene.

Sæt nu bagepladerne med bollerne til efterhævning i ca. 30 minutter.

Pensl herefter bollerne med et sammenpisket æg eller mælk.

Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

Efter endt hævning skal fødselsdagsbollerne nu bages i ca. 10 minutter.

Hold øje med bollerne i ovnen – de skal være fine lysebrune og bunden skal lyde hul, når man banker på den.

Verdens bedste fødselsdagsboller er nu klar til servering.

Secret Bottles - vintilbud
Secret Bottles - gode vintilbud