I går ville min dejlige kæreste stå for madlavningen. Det skulle være en overraskelse og sendte mig på arbejdet en sød sms, hvor hun stolt tilkendegav, at hun havde fundet på noget lækkert til aftensmaden.

Hmm, ja, det lyder jo interessant tænkte jeg og var spændt på at komme hjem og se hvad menuen denne aften skulle stå på. Normalt plejer vi at ligge ugens madplan sammen, men grundet havearbejde i weekenden, havde vi ikke lige fået prioriteret madplanen.

Da jeg steg ud af bilen i carporten, var der ihvertfald ingen duft af en god bøf eller noget med bacon at spore i luften. Ej heller da jeg kom ind i bryggerset …

Synet, der ventede mig i køkkenet, bestod af en stor bunke grønt og et lille, diskret bæger med rejer i lage. Menuen denne aften skulle stå på forårssalat med rejer og mormordressing.

Ingen bøf og b…… denne aften. “Øv” tænkte jeg.

Indrømmet, jeg var lettere skeptisk over aftenens menu. En salat til frokost på arbejdet og nu endnu en omgang salat. En sult hele natten igennem kunne jeg svagt spore i horisonten …

Jeg måtte ikke hjælpe til i køkkenet, og gik ud i haven for at smide topdressing på græsplænen. Lidt senere blev der råbt “Værsgo” og jeg satte mig til bords.

Det færdige resultat var meget positivt overraskende. Min tvivl var gjort til skamme.

Forårssalat med rejer og mormordressing er en fantastisk salat. En salat som man faktisk bliver mæt af. Ikke overmæt, men dejlig mæt. Denne aften fik vi forårssalat med rejer og mormordressing som aftensmad. Jeg vil nok personligt lave forårssalat med rejer og mormordressing som en let frokostsalat eller som tilbehør til en lækker grillet laks, hvor man så blot undlader rejerne.

Denne salat skal prøves!

Antal personer: 2-3
Tilberedningstid: 25 min.

Ingredienser:

Forårssalaten

Ca. 1½ dl. perbyg, bulgur eller cous cous
150-200 gr. rejer i lage
1 bakke babyspinat
1 bakke feldtsalat
1 bdt. radiser
1 agurk
2 avocadoer
Citronsaft
Salt og friskkværnet peber

Ristet rugbrød

2-3 skiver fuldkornsrugbrød
Smør

Mormordressing

Saften fra 1 citron
½ dl. piskefløde
1 tsk. sukker

Fremgangsmåde:

Forårssalaten

Perlebyggen koges i grøntsagsbouillon som anvist på emballagen. Efter endt kogetid hældes vandet fra, afdryppes og afkøles.

Babyspinaten og feldtsalaten skylles i rindende vand og slynges tør.

Agurk og radiser skylles og skæres i små tern.

Halvér avocadoerne og fjern stenene. Fjern skrællet eller udhul kødet med en spiseske. Skær avocadoerne i skiver.

Vandet hældes fra rejerne og skylles let i koldt vand og sættes til afdrypning.

Spinaten og feldtsalaten anrettes på et stort fad sammen med den kogte perlebyg, radiser, avocado, agurk og rejer.

Mormordressing

Fløden røres sammen med citronsaft og sukker og fordeles over salaten på fadet.

Krydr med salt og friskkværnet peber.

Ristet rugbrød

De 2-3 skiver rugbrød smøres let med rigtig smør, hvorefter skiverne ristes på en brødrister, til de er godt sprøde.

Rugbrødsskiverne skæres ud i tynde stænger og serveres til salaten.

Serveringsforslag:

I stedet for babyspinat kan man anvende fintsnittes spidskål. Rejerne kan også erstattes med stegt eller grillet laks, så man får salaten uden rejer som tilbehør til den grillede laks.

En kølig Chardonnay eller en rosé vil være helt ideel til denne skønne salat.