Secret Bottles - vintilbud til urimelige lave priser!
Smagekasser leveret til døren - med 100% tilfredshedsgaranti!

Frittata med røget skinke og mozzarella er en italiensk udgave af den gode traditionelle danske æggekage. Frittata med røget skinke og mozzarella er en nem, sund og utrolig velsmagende ret, som straks sender tankerne sydpå til det fantastiske italienske køkken.

I Italien er frittata en mellemting imellem en omelet og en æggekage. Der findes så mange udgaver af frittata. Du kan lave frittata med spelt, hytteost, svampe, chorizo, kartofler – ja, stort set alt hvad du nu lige står og har til rådighed i din husholdning.

Jeg har valgt at lave en frittata med røget skinke og mozzarella, idet den i sin basisudgave kan gå som en vegetarret, da der ikke er kød i selve æggemassen. Det er nemlig ikke alle, der spiser kød i hjemmet, så det blev en kompromisløsning, hvor vi kødelskere så kan tilsætte lidt kød og ekstra smag til retten efterfølgende.

Antal personer: 4-5
Tilberedningstid: 20 min.

Ingredienser:

16 æg
2 rødløg
1 alm. løg
2 hele mozzarella á ca. 125 gr.
2 pk. røget skinke eller prosciutto/parmaskinke
1 bk. cherrytomater
2½ dl. madlavningsfløde 9% eller 18%
2 spsk. friskhakket timian –  plus lidt til pynt
2 tsk. salt
Peber
Olivenolie

Frittata med røget skinke og mozzarella

Fremgangsmåde:

De to pakker røget skinke eller prosciutto fordeles på en bageplade med bagepapir og sættes ind i en forvarmet ovn på 200 grader – evt. á to omgange. Hold øje med skinken – ca. 10. min. til de er færdigstegte som bacon. Herefter lægges de på en tallerken med køkkenrulle, som kan suge evt. overskydende fedt.

Løgene pilles og skæres i tynde skiver. Herefter steges de ved middel varme på panden i olivenolie indtil de har fået lidt kulør og er blevet bløde.

Mozzarellaosten skæres i skiver og fordeles i et lag oven på løgene på panden. Løg og mozzarellaosten steger videre ved middel varme, indtil mozzarellaosten begynder at smelte.

Æg og fløde piskes sammen i en skål sammen med det friskhakkede timian. Når mozzarellaosten er begyndt at smelte, tilsættes æggemassen, så det hele er dækket.

Frittata med røget skinke og mozzarella

Frittataen eller æggekagen steger nu videre i ca. 15-20 min. ved middel varme. Der skal ikke røres i æggemassen, så pas på med ikke at have for meget varme i panden, så det brænder på i bunden.

Når du kan fornemme, at æggemassen er ved at være færdigstegt pånær ½ cm. æggemasse i toppen, stiller du panden ind i ovnen ved grill i et par min., så den bliver fin lysebrun og æggemassen lige bobler lidt op – hold hele tiden øje med panden i ovnen. Har du ikke en pande der kan tåle at komme i ovnen, steger du blot frittataen færdig på komfuret.

Jeg har anvendt en Skeppshult støbejernspande til denne ret. En sand fornøjelse at bruge og tåler 260 grader i ovnen.

Den færdige frittata pyntes nu med det sprøde skinke og cherrytomater i kvarte. Til sidst drysses der lidt friskhakket timian hen over retten og den er nu klar til servering.

Frittata med røget skinke og mozzarella

Opskrift på frittata i en Skeppshult støbejernspande

Secret Bottles - vintilbud
Secret Bottles - gode vintilbud