Lækker hjemmelavet chilimayonnaise på under 1 minut? Fuldstændig idiotsikker – det kan ikke gå galt!

Det lyder næsten for godt til at være sandt, men ikke desto mindre er det tilfældet med denne simple opskrift på hjemmelavet chilimayonnaise.

Jeg bruger en stavblender til denne opskrift, da den er så dejlig nem at håndtere og sublim til at fremstille hjemmelavet chilimayonnaise på få sekunder.

Jeg foretrækker at bruge et stuetempereret æg og olie, men du burde også kunne anvende det direkte fra køleskabet.

Der findes mange variationer indenfor fremstilling af mayonnaise.

Nogle siger, at man skal starte med at piske ægget og tilføje olien i en tynd, lind stråle.

Det skal du ikke med denne opskrift og sandsynligheden for at mislykkedes er stort set ikke eksisterende.

Denne opskrift er vejledende og tilpasset fammiliens smagsløg. Du kan altid justere mængden af chili og de øvrige krydderier.

Du kan gøre den endnu mere spicy med lidt friskhakket chili eller med lidt rød Sriracha chilisauce.

Har du nogle tips og tricks til fremstilling af mayonnaise, må du meget gerne smide en kommentar nederst på siden.

Antal personer: 6-8 personer
Tilberedningstid: 2 minutter

Ingredienser:

1 helt æg
2 dl. smagsneutral olie (fx rapsolie)
2-3 tsk. hvidvinseddike
1 tsk. citronsaft
½ tsk. dijonsennep
½ fed presset hvidløg
1/4 tsk. tørrede chiliflager
2-3 tsk. sød chilisauce
Lidt salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Find som sagt din stavblender frem og et blenderglas og hæld alle ingredienserne ned i glasset på en gang.

Bare ned med det hele i glasset.

Sæt nu din stavblender ned i bunden af glasset og tænd for blenderen.

Du vil meget hurtigt kunne se, at ingredienserne begynder at tykne og bliver til en cremet chilimayonnaise.

Kør blenderen lidt op og ned i glasset, til du er tilfreds med konsistensen.

Det var det. Nu har du ganske enkelt fremtryllet hjemmelavet chilimayonnaise på under 1 minut.

Smag din mayonnaise til og stil den i køleskabet. Den kan sagtens holde sig i 10 dage i køleskabet.

Serveringsforslag:

Hjemmelavet chilimayonnaise har mange anvendelsesmuligheder. Du kan bruge det som en lækker dip til grøntsager, hjemmelavede pomfritter eller som en skøn, let spicy dressing til grillede grønne asparges med rejer og spirer.

Chilimayonnaise