Secret Bottles - vintilbud til urimelige lave priser!
Smagekasser leveret til døren - med 100% tilfredshedsgaranti!

Mange forbinder et cafébesøg med hjemmerørt aioli, håndskårne fritter og en saftig, grillet oksekøds burger.

Hjemmerørt aioli kan virke afskrækkende på mange mennesker, idet man forbinder aioli og hjemmelavet mayonaise med æg og olie der skiller og store frustrationer …

Fakta er, at det er noget af det nemmeste at tilberede i et køkken og hvor ens indsats kommer tifoldigt tilbage. Det samme gør sig i øvrigt gældende med hjemmelavet bearnaise sauce. Det kræver blot, at man en gang for alle lærer nogle få, men vigtige grundprincipper omkring tilberedningen og håndteringen af æg og olie.

Jeg laver min aioli på min Bamix stavblender, som med sin specielle piskeskive kan forvandle æg og olie til den skønneste aioli på blot få sekunder. Er du ikke den lykkelige ejer af en Bamix stavblender, kan du på helt traditionel vis bruge et piskeris og en røreskål og få samme resultat.

Hjemmerørt aioli laver du ud fra en grundopskrift på mayonaise. Dvs. du bliver både i stand til at lave hjemmelavet mayonaise og hjemmerørt aioli, når du har læst opskriften færdig.

Antal personer: 6
Tilberedningstid: 5 min.

Ingredienser:

Grundopskrift på mayonaise

4 past. æggeblommer (stuetemperatur)
1 tsk. hvidvinseddike
1 tsk. dijonsennep
Ca. 2 dl. smagsneutral olie – eks. rapsolie (stuetemperatur)
Salt
Friskkværnet peber
Citronsaft

Fremgangsmåde:

De stuetempererede æggeblommer piskes godt sammen i en skål sammen med hvidvinseddike, sennep, salt og friskkværnet peber.

Den stuetempererede olie tilsættes lidt af gangen i en tynd, jævn stråle imens der piskes jævnt. Der piskes indtil du har opnået den ønskede konsistens. Er mayonaisen blevet for tyk, kan man røre lidt ekstra hvidvinseddike eller vand i.

Den hjemmelavede mayonaise smages til med salt, friskkværnet peber og citronsaft.

Ingredienser:

Hjemmerørt aioli

1 grundopskrift på mayonaise (Ca. 2½ dl.)
3 fed hvidløg
Lidt citronsaft

Fremgangsmåde:

Pres de tre fed hvidløg ned i skålen med den hjemmelavede mayonaise og tilsæt den ønskede mængde citronsaft. Ønsker man en meget gennemtrængende smag af hvidløg, kan ekstra hvidløg tilsættes.

Hjemmerørt aioli smager rigtig godt som tilbehør til skalddyrsretter, og man kan efter behov tilsætte lidt ekstra citronsaft i aiolien.

Hjemmerørt aioli

Secret Bottles - vintilbud
Secret Bottles - gode vintilbud