Kimen til vineventyret for Luciano Arduini blev lagt allerede tilbage i 1940’erne, hvor Gabriele Arduini købte den første vingård i Valpolicella. En vingård, som blev til to og hele tre vingårde, opkøbt af Gabriele’s tre sønner. For Arduini familien er det ikke bare en forretning og et 8-16 job, men en livsstil, som igennem tre generationer er blevet videreført og som i dag laver nogle sublime Amarone vine på et meget højt niveau.

Amarone vinen er gået hen og blevet en af danskernes foretrukne “vintervine”. En vin, som i efteråret og vinteren gør sit indtog i de danske hjem og som i et væk bliver serveret til den fede and eller den sprøde flæskesteg omkring julebordet. Amarone vinene i sig selv hører ikke til de “store” vine i verden, men har nok høstet deres udbredelse her i Danmark takket være deres kraftfulde krop og høje alkoholprocent, som gør sig rigtig godt i selskab med vores fede vinterretter.

Den perfekte vintervin

Luciano Arduini Simison Amarone della Valpolicella 2012 vil gøre sig rigtig godt som “vintervin” i selskab med de obligatoriske, fede vinterretter i de danske køkkener.

En perfekt harmonisk balance imellem syre og frugt, skaber en robust, velstruktureret Amarone med et fløjlsblødt væsen. Lækker struktur med en flot viskositet, hvor de skønneste røde guirlander langsomt søger mod bunden af glasset. Luciano Arduini Simison Amarone della Valpolicella 2012 er eminent – super saftig, kraftig og behagelig tør, som sekunderer denne opulente og kraftfulde Amarone vin på ypperligste vis.

Farven i denne potente Amarone vin byder på det mest fantastiske lysshow med et mørkt granatrødt farvetema, som sætter selv den mest overdådige juleudsmykning i Magasin til vægs. Den mørkerøde, spunklende farve understreger kvaliteten i dette italienske kraftværk.

Kraftfuldt smækkys

Smagen er intens og kraftfuld og byder på en forførende mund af kirsebær, svesker og blommer med diskrete noter af tobak, vanilje og læder. En eventyrlig lang eftersmag med masser af varme og krydderier, fuldender smagsoplevelsen og klokkeklang høres i det fjerne. Dejligt fortryllende, som for en stund tager én med ud på den skønneste kanetur i det silkebløde snelandskab. Dens tanniner er venlige stemte og yderst yndefulde og bløde, hvilket klæder denne kraftkarl rigtig godt, som skaber en perfekt og harmonisk helhed.

Luciano Arduini Simison Amarone della Valpolicella 2012 har en fortryllende frugtrig næse med en skøn duft af solmodne kirsebær, trøffel, chokolade og bittersøde krydderier, som sender skønne varme aromaer op af glasset og giver de vinterlige grader et hak opad.

Simison Amarone Della Valpolicella 2012Samlet bedømmelse:

Luciano Arduini Simison Amarone della Valpolicella 2012 er en super skøn Amarone vin, som vil gøre sig godt i ethvert dansk hjem og akkompagnere de kommende vinterlige madretter på fortryllende vis. Vi har med en Amarone at gøre, som med rette fortjener sin D.O.C.G. klassifikation og som oser af kvalitet, varme og hjerteblod, som Arduini familien har lagt i denne fortrinlige rødvin.

Luciano Arduini Simison Amarone della Valpolicella 2012 bør dekanteres min. et par timer før servering, da den derved opnår sit fulde potentiale og vil sprede varme og glæde ved bordet.

Den anmeldte vin har jeg fundet hos andrupvin.dk, som forhandler Luciano Arduini Simison Amarone della Valpolicella 2012. Den fortjener 6 store stjerner ud af seks mulige, da det virkelig er en fantastisk Amarone vin, som leverer varen og hvor man virkelig får meget kvalitet for pengene. Man sidder tilbage med en rigtig god vinoplevelse, hvor man for en kort bemærkning har været en tur i Valpolicella og hilse på en af de helt store alfahanner fra denne region.

Køb Luciano Arduini Simison Amarone della Valpolicella 2012 her

Det vigtigste om vinen:

Alkolholprocent: 16 %
Land: Italien, Valpolicella
Vinhus: Luciano Arduini, www.www.arduinivini.it
Drue: 60% Corvina, 20% Corvinone, 15% Rondinella, 5% Molinara
Fylde: Kraftig, blød og velafbalanceret med intense aromaer og flot struktur
Årgang: 2012
Højdemeter: –
Lagring: 12 måneders fadlagring på franske egetræsfade og yderligere 10-12 måneder på flaske inden frigivelse
Serveringstemperatur: 18-20° C
Anvendelse: Kraftfulde simre- og kødretter, modne oste, rødt kød, fed julemad
Lejlighed: I gode venners lag, højtider, konfirmation, bryllup, hyggevin
Modning: Kan nydes nu eller ligge yderligere 10-12 år
Pris: Kr. 199,00 pr. stk. hos andrupvin.dk

Køb Luciano Arduini Simison Amarone della Valpolicella 2012 her


DET MED SMÅT

Jeg bliver ikke betalt af de virksomheder, som bliver nævnt i mine anmeldelser. Mine holdninger og konklusioner, er udelukkende baseret på mine egne daglige oplevelser med produkterne. Jeg udvælger, udfra egne personlige kriterier, hvilke produkter jeg ønsker at teste og anmelde. Jeg har ingen økonomiske interesser i evt. salg af de testede produkter igennem affliate links og andre aftaler og forholder mig konstruktivt og kritisk til de testede produkter. “Det gode liv” er min hobby i fritiden og kører udelukkende på frivillig basis og egne midler.