Secret Bottles - vintilbud til urimelige lave priser!
Smagekasser leveret til døren - med 100% tilfredshedsgaranti!

Indrømmet. Når weekenden står for døren, tillader vi os tit, at kaste os over en ny kageopskrift, som skal forsøde eftermiddagskaffen.

Jeg er helt vild med den skønne toscakage, som er den rene tre-trins-raket indenfor kageverdenen. Først en lækker mørbund, så et lag mazarinmasse og til slut en omgang mandel karamel.

Jeg har nu fundet den ultimative udgave af en mandeltærte, som kan udbygges med en omgang mazarinmasse, alt efter ens humør og anvendelse.

Altså, vi har her at gøre med kageverdenens svar på den russiske Babushka dukke.

Kort fortalt taler vi om en mandeltærte med smørkaramel, som smager helt igennem fantastisk. Den kan spises som et stykke stort konfekt til kaffen, eller som dessert til gæstemenuen, hvor den nyder godt af følgeskab fra en god vanilleis.

Skal kagen lige opgraderes til en luksus udgave af den kendte toscakage, putter du et lag mazarinmasse i mellem. Prøv nu først denne opskrift, så laver jeg en ny opskrift på den udvidede udgave med mazarinmasse inden længe.

Når du nu har prøvet denne opskrift, må du meget gerne lægge din kommentar nederst på siden, så jeg kan høre din mening omkring min store favorit, mandeltærte med smørkaramel.

Mandeltærte med smørkaramel

Antal personer: 6-8
Tilberedningstid: 25 min.

Ingredienser:

Mørdej

100 gr. smør
1½ dl. hvedemel
1 dl. havregryn
2 spsk. rørsukker

Smørkaramel

200 gr. mandler (50/50 af smuttede og ikke smuttede)
50 gr. smør
1 spsk. sirup
1 dl. sukker
1 spsk. hvedemel
1 spsk. mælk

Fremgangsmåde:

Mørdej

Havregryn, hvedemel og sukker blandes godt sammen i en skål. Smørret skæres i små stykker og blandes sammen med melblandingen.

Blandingen skal æltes til en sammenhængende dej. Dejen trykkes ud i en tærteform og ca. 1½ cm. op ad siderne i tærteformen.

Prik med en gaffel en 10-20 gange i tærtebunden og bag tærtebunden i en forvarmet ovn på 200 grader. i 10 min. Når bunden er bagt i 10 min., tages den ud af ovnen og blandingen med de smuttede og ikke smuttede mandler lægges oven på tærtebunden.

Mandeltærte med smørkaramel

Smørkaramel

Alle ingredienserne kommes i en gryde og smelter ved middel varme under jævnlig omrøring. Den smeltede smørkaramel blanding skal småsimre i en 4-5 min.

Herefter hældes blandingen med smørkaramel hen over mandlerne i tærteformen og tærten bager færdig i ca. 12-15 min. ved 200 grader.

Kagen skal afkøle helt inden servering.

Serveringsforslag:

Mandeltærte med smørkaramel er en fantastisk kage, som både kan nydes til en god kop eftermiddagskaffe, eller som dessert med en god vaniljeis. Mandeltærte med smørkaramel har en konfekt agtig konsistens, og kan også skæres ud i små bitte konfektstykker.

Mandeltærte med smørkaramel

Secret Bottles - vintilbud
Secret Bottles - gode vintilbud