Nemme, lækre og svampede grovboller på rekordtid. Det lyder næsten for godt til at være sandt.

Men ikke desto mindre er det netop hvad du får med denne opskrift på nemme grovboller. Nemme grovboller med gulerødder, smør og masser af skøn fuldkorn.

Denne opskrift er utrolig simpel og lige til at gå til. De er hurtige at tilberede og passer godt til både fødselsdagsbordet, morgenbordet eller som lækre grovboller til madpakken eller søndagskaffen.

De kan med fordel gemmes i en lufttæt pose i nogle dage og evt. lunes på en brødrister – perfekte til morgenbordet i weekenden. De nemme grovboller er også velegnede til fryseren, så du en dag kan byde familien eller venner på lune boller i en hurtig vending. Det er da overskud der vil noget.

Antal grovboller: Ca. 14-15 stk.
Tilberedningstid: 20 min. ekskl. bagetid

Ingredienser:

5 dl. vand (40 grader varmt)
50 gr. smør
1 spsk. honning
1 spsk. havsalt
175 gr. fuldkornshvedemel
175 gr. finvalsede havregryn
500 gr. hvedemel
50 gr. gær
2 gulerødder

Fremgangsmåde:

Opløs gæren i en skål sammen med salt og vand.

Tilsæt herefter honning, blødt smør og de groftrevne gulerødder i røreskålen. Det hele røres godt sammen i et par minutter.

Havregryn, fuldkorns- og almindelig hvedemel tilsættes herefter og det hele æltes godt sammen i ca. 8-10 minutter.

Dejen skal have en lind og let klæbrig konsistens.

Sæt dejen til hævning i min. 45 min. i en skål, udækket.

Slå herefter dejen ned. Hæld lidt neutral olie eller flydende margarine op i en skål og fordel lidt af fedtstoffet på hænderne. Dermed undgår du, at dejen sidder fast på fingrene og det er meget nemmere at forme grovbollerne.

Placer 9 grovboller på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem hæve i yderligere 30 minutter.

Varm ovnen op til 200 grader varmluft og bag bollerne i ca. 15-20 minutter eller til de er flot gyldne og bunden er sprød. Bagetiden varierer lidt afhængig af ovntype.

Serveringsforslag:

De lækre lune grovboller serveres med smør og en god ost eller marmelade. Disse svampede grovboller kan også med fordel bruges til madpakken, picnicturen i det grønne eller som morgenbrød.