Må jeg præsentere dig for Antonio Nugnes. Manden bag et af Campaniens bedste vinhuse, Nugnes. Et vinhus, som bl.a. står bag den fænomenale rødvin Nugnes Falerno del Massico Caleno Riserva 2010.

En fantomisk rødvin, som er blevet til i samarbejde med en af Italiens førende vinproducenter, Mario Ercolino, på op til 120 år gamle vinstokke. Vinproducenten, som bl.a. står bag Nativ og som producerer den ene prisvindende vin efter den anden, bl.a. den prisvindende Eremo San Quirico. En vin, som Nugnes Falerno del Massico Caleno Riserva 2010 i øvrigt på mange områder kan spejle sig i.

Med en årlig produktion på omkring 100.000 flasker og en nøje kontrol af druer, høst, produktion og lagring, leverer Nugnes vine af allerhøjeste kvalitet, hvilket kan både ses og smages.

Veldrejet og yndefuld

Nugnes Falerno del Massico Caleno Riserva 2010 er en sublim veldrejet rødvin, som med sin voluminøse, solmodne krop og mørkerøde trutmund, får selv den mest blege og stive dansker til at rødme. En rødvin, som hviler perfekt i sig selv og som er utrolig velafbalanceret. Tanninerne sidder lige i skabet for denne type vin. Fine fløjlsbløde og fyldige, tilstedeværende, men i perfekt samhørighed med vinens flotte struktur, syre og frugt, som afrunder den fuldkomne smagsoplevelse.

Veldrejet og et yndefuldt væsen, der målrettet forstår at kærtegne smagsløgene med det ene forførende bombardement efter det andet. Velskabt og yderst potent. En opulent mundfuld af de helt store.

Erotisk buttet

Uden at tale ned til denne eventyrlige rødvin, kan man nok betegne dens krop som “erotisk buttet”. Velproportioneret med skønne, runde former, forførende og lidenskabelig med et varmt glimt i øjet som var det lava fra Vesuv. Nugnes Falerno del Massico Caleno Riserva 2010 byder på en fuldfed, uimodståelig krop med en fantastisk viskositet, der kommer til udtryk i form af fede, cremede gardiner, der som lava langsomt kravler ned af glassets sider.

Nugnes Falerno del Massico Caleno Riserva 2010 byder på en skøn næse af skovbær, kaffe, tobak akkompagneret af diskrete noter af vanilje og asiatiske krydderier. Denne rødvin byder på en forførende mund med masser af saft, kraft og en vidunderlig blød frugtsmag af mørkerøde kirsebær og blommer og en næsten uudtømmelig eftersmag, der vil tilfredsstille selv den mest kræsne tunge.

Nugnes Falerno del Massico Caleno Riserva 2010Samlet bedømmelse:

Nugnes Falerno del Massico Caleno Riserva 2010 er en frimodig en af slagsen og i sin bedste alder. Denne rødvin rummer så meget koncentreret skønhed og lidenskab, men har samtidig så meget uforløst potentiale gemt i sig, at den stadigvæk er på toppen om 10 år. Hvis du vel og mærke kan holde dig fra disse forførende campanienske dråber og lade hende ligge på hylden.

Den anmeldte vin har jeg fundet hos andrupvin.dk, som forhandler Nugnes Falerno del Massico Caleno Riserva 2010. Den fortjener 6 store stjerner ud af seks mulige, da man virkelig får en uovertruffen og salig vinoplevelse, der på en gang får alle faktorer til at gå op i en højere enhed. Man mærker straks kvaliteten i denne yndefulde rødvin, intensiteten fra de 120 år gamle vinstokke og lidenskaben i tilblivelsen af denne vin i smuk samhørighed imellem Antonio Nugnes og Mario Ercolino.

Køb Nugnes Falerno del Massico Caleno Riserva 2010 her

Det vigtigste om vinen:

Alkolholprocent: 14 %
Land: Italien,Campanien
Vinhus: Nugnes, www.aziendagricolanugnes.it
Drue: 80% Aglianico, 20% Piedirosso
Fylde: Kraftig, blød og velafbalanceret med intense aromaer og flot struktur
Årgang: 2010
Højdemeter: –
Lagring: Lagring i stålfade og efterfølgende 12 måneders fadlagring på egetræsfade og 24 måneder på flaske inden frigivelse
Serveringstemperatur: 16-18° C
Anvendelse: Kraftfulde simre- og kødretter, modne oste, rødt kød
Lejlighed: I gode venners lag, forkælelse, konfirmation, bryllup
Modning: Kan nydes nu eller ligge yderligere 8-10 år
Pris: Kr. 249,95 pr. stk. / køb 6 flasker for 179,00 pr. stk. hos andrupvin.dk

Køb Nugnes Falerno del Massico Caleno Riserva 2010 her


DET MED SMÅT

Jeg bliver ikke betalt af de virksomheder, som bliver nævnt i mine anmeldelser. Mine holdninger og konklusioner, er udelukkende baseret på mine egne daglige oplevelser med produkterne. Jeg udvælger, udfra egne personlige kriterier, hvilke produkter jeg ønsker at teste og anmelde. Jeg har ingen økonomiske interesser i evt. salg af de testede produkter igennem affliate links og andre aftaler og forholder mig konstruktivt og kritisk til de testede produkter. “Det gode liv” er min hobby i fritiden og kører udelukkende på frivillig basis og egne midler.