Mange er af den opfattelse, at den lækre italienske mascarponeost kun kan finde anvendelse i desserter – eks. tiramisu, hvor mascarponeosten er en af hovedingredienserne.

Mascarponeosten har så mange andre anvendelsesmuligheder og er en rigtig fin ledsager til eks. pastaretter. Mascarponeosten er en mild, cremet flødeost lavet af creme fraiche og fløde. Mascarponeost er mælkehvidt i farven og har en fast smørbar konsistens.

Pasta med kylling og mascarpone er en rigtig lækker og velsmagende ret, som både kan serveres som antipasto eller som secondi. Mascarponeosten er med til at tilføre pasta med kylling og mascarpone en svag syrlighed, men med den gode karakteristiske smag af fløde og undertoner af kokos.

Pasta med kylling og mascarpone kan varieres i det uendelige og kan serveres både i dagligdagen eller som gæstemad.

Antal personer: 4
Tilberedningstid: 30 min.

Ingredienser:

500 gr. pastapenne, gerne fuldkorn
200 gr. bacontern
400-500 gr. kyllingefilet
1 aubergine
1 squash
1 håndfuld friskhakket persille
1 håndfuld friskhakket parmesanost
250 gr. mascarponeost
Salt og peber
Olie

Fremgangsmåde:

Bacontern brunes i en gryde, hvorefter de tages op på en tallerken. Kyllingefileter skæres i 3 x 3 cm. tern og gennemsteges i fedtet fra baconen. Når kyllingefileterne er færdige, tages de op af gryden og lægges på tallerkenen sammen med baconen. Auberginen skæres i tern, ca 1 x 1 cm. og brunes let i gryden – de skal stadigvæk have bid – ca. 3-4 min.

Herefter tilsættes mascarponeosten, som steger videre sammen med auberginen i ca. 4 min, eller til osten er smeltet helt. Pastaen koges efter anvisningen og skal også have bid – må ikke splatte ud i gryden.

Den færdigkogte pasta hældes ned i gryden til auberginen og mascarponeosten sammen med kylling og bacon. Friskhakket persille, squash som spaghetti og parmesanost tilsættes og det hele røres godt rundt i et minut, hvorefter retten serveres rygende varm.

Serveringsforslag:

Squash som spaghetti fremstilles vha. en GEFU Spirelli spaghetti slicer. Det er et genialt og simpelt køkkenredskab, som kan få din kogekunst til at ligne en million. Med en GEFU Spirelli spaghetti slicer kan du lave to forskellige strimler ud af eks. agurk, gulerod eller squash.