Secret Bottles - vintilbud til urimelige lave priser!
Smagekasser leveret til døren - med 100% tilfredshedsgaranti!

Foråret er over os og der er for alvor kommet gang i moder natur.

I denne weekend høstede vi 2 kg. rabarber i vores køkkenhave, som er en fantastisk grøntsag her i foråret. Vi anvender primært rabarber til desserter og kager, men for nylig faldt jeg over en opskrift fra Madbanditten, hvor man kan anvende rabarber i selskab med kylling og karry. Da jeg aldrig tidligere har forsøgt mig med rabarber i en hovedret, skulle denne opskrift prøves.

Jeg fik for nylig min dejlige nye støbejernsgryde fra Skeppshult, som er et familieforetagende i Sverige, som producerer støbejernsprodukter til både professionelle og til den helt almindelige private husholdning. Jeg har i forvejen nogle af deres fantastiske produkter, og bruger i dag stort set ikke andre gryder eller pander end dem fra Skeppshult.

Du skal ikke tænke på brugen af metalredskaber – disse produkter kan klare selv den værste behandling og stadigvæk se ud som nye. Desuden tåler de til at komme en tur i ovnen og kan anvendes på alle opvarmningskilder. Da opskriften på rabarberkylling i karry foreskriver en tur i ovnen, er det jo helt oplagt at tage min nye Skeppshult gryde i brug.

Kylling i karry har de fleste nok lavet, men jeg går ikke ud fra, at ret mange har prøvet kombinationen med rabarber. Rabarberens syrlighed smager fortrinligt sammen med den krydrede sauce, hvor kombinationen af sambal oelek og karry får retten til at sidde lige i skabet.

Antal personer: 4
Tilberedningstid: 20 min.

Ingredienser:

600-700 gr. kyllingeinderfilet eller bryst
2 spsk. olivenolie
1 spsk. karrypulver
1 håndfuld mandler
Ca. 300 gr. friske rabarber
1 ds.  kokosmælk – ca. 400 ml.
2½ dl. madlavningsfløde
1 hønsebouillonterning
½-1 spsk. sambal oelek
Saften fra ½ citron
Salt og friskkværnet peber
Olie til stegning
Evt. lidt purløg til pynt

Rabarberkylling i karry

Her ser du mit nye kogetøj. En vaskeægte Skeppshult støbejernsgryde på 6 ltr., som tåler til at komme i ovnen helt op til 230 grader. Der følger et støbejerns låg med, så gryden kan holde på dampen.

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 180 grader.

Rør en marinade af citronsaften, karry og olivenolie.

Skær kyllingefileterne i store tern og læg dem i marinaden. Kyllingen må gerne marinere i flere timer, men i dag fik de kun lov til at marinere i 20 min.

De friske rabarber renses og toppen skæres af. Skær rabarber ud i små stykker á ca. 2 cm. længde.

Hæld kokosmælken og madlavningsfløden op i en skål og rør det godt sammen med hønsebouillon, sambal oelek, salt og friskkværnet peber.

Opvarm olien i en gryde og brun kyllingeternene. Marinaden må du gerne hælde med ned i gryden, da det giver en god smag i saucen. I dag brugte jeg min nye støbejernsgryde fra Skeppshult. En skøn, lækker støbejerngryde på 6 ltr., som bare gør madlavningen til en leg. Du skal ikke tænke på at skåne hverken gryder eller pander, som er lavet af støbejern. Den er bygget til at blive brugt, hver dag – resten af livet! Du kan bruge metalredskaber og som eksempelvis i dag, stille gryden ind i ovnen uden problemer. Det var lige et lille sidespring, men jeg er bare utrolig begejstret over de produkter, som svenske Skeppshult producerer. Det er god gammeldags kvalitet, som bare holder.

Når kyllingeternene er blevet brunet, fordeles de rå rabarber i gryden sammen med kyllingen, mandlerne og saucen hældes over.

Sæt din gryde eller fad, hvis du ikke er så heldig at have en støbejernsgryde i huset, ind i ovnen i ca. 20 min.

Rabarberen må ikke koge helt ud i gryden, men skal stadigvæk lige have en smule bid.

Serveringsforslag:

Rabarberkylling i karry smager fortrinligt sammen med blomkålsris, som både er utrolig sunde og mættende.

Hvis du ikke går så meget op i kulhydrater og stivelse, kan nogle gode basmatiris også serveres til rabarberkylling i karry eller en god skål salat bestående af babysalat og agurkestykker.

Vi havde ikke lige purløg i huset i dag, men det vil tage sig flot ud til retten lige at drysse lidt fintklippet purløg på inden servering.

Rabarberkylling i karry

Her er den færdige rabarberkylling i karry, klar til servering. Fordelene ved at tilberede din mad i en støbejernsgryde er mange. En af de fordele jeg værdsætter mest, er dens evne til at holde maden varm, imens man spiser. Støbejern holder utrolig godt på varmen og sikrer et varmt måltid under hele serveringen.

Secret Bottles - vintilbud
Secret Bottles - gode vintilbud