Rasmus Klump pandekager. Lækre, søde, sprøde klassiske pandekager, som Mor Klump bager dem.

Her får du virkelig en god opskrift på Rasmus Klump pandekager, der lykkes hver gang og som fremkalder brede smil på læberne.

Pandekager er for mange indbegrebet af indendørs hygge, tændte stearinlys og regnen, der slår ind på ruden en kold efterårsdag.

Det er sådan en rigtig lækker og enkel dessert, som de fleste elsker og mange kan huske fra deres barndom.

Jeg husker selv, at netop pandekager var på programmet en af de første gange i skolen i hjemkundskab, hvilket faldt i rigtig god jord hos os sultne teenagere.

Pangekager er ganske enkelt en lækker spise, som kan samle generationer rundt om bordet, og som ens børn kan hjælpe med at tilberede i køkkenet.

Pandekager er desuden billige i indkøb, da opskriften primært består af mel, sukker og mælk.

Opskriften på disse Rasmus Klump pandekager er såre simpel og lykkes hver gang. Det vigtigste ved dejen er, at den hverken må være for tyk eller for tynd.

Er pandekagedejen for tyk, flyder den ikke ordentligt ud på panden, og det modsatte gør sig gældende, hvis dejen er for tynd. Så flyder den alt for let ud på panden og de bliver for tynde, så de er svære at vende uden de går i stykker.

Antal personer: 4-7 (alt efter hvor lækkersulten man er)
Tilberedningstid: 5 minutter plus bagetid

Ingredienser:

  • 550 gr. hvedemel
  • 6 æg
  • 2 spsk. vaniljesukker
  • 3 spsk. lys eller mørk sirup
  • 4 spsk. økologisk rørsukker
  • ½ tsk. salt
  • 1 ltr. minimælk
  • 4 spsk. flydende smør

Fremgangsmåde:

Sådan laver du de lækreste Rasmus Klump pandekager.

Start med at piske alle ingredienserne sammen på nær mælken.

Tilsæt mælken lidt efter lidt, imens du pisker.

Dejen skal være glat og uden klumper. Herefter har dejen godt af at hvile på køl i 30 minutter.

Pisk dejen igennem igen og hæld lidt smør på en mellemstor pande.

Bag nu dine Rasmus Klump pandekager ved jævn varme, så de bliver sprøde og lækre.

Du opnår det bedste resultat, hvis du kun vender pandekagerne en gang.

De skal være fine lysebrune og kanten skal være sprød og gylden.

Du kan enten servere pandekagerne løbende, imens du bager pandekagerne, eller opbevare de bagte pandekager på en tallerken i ovnen ved 75 grader.

Det kræver lige en pandekage eller to, inden du får styr på, hvor lang tid de skal bage på panden og får luret teknikken af med at vende dem på det rette tidspunkt.

Rigtig god fornøjelse.

Serveringsforslag:

Rasmus Klump pandekager smager godt naturel eller i selskab med lidt sukker og marmelade.

Skal der rigtig hygges, kan du servere lidt vaniljeis til pandekagerne, eller måske lidt Nutella, som smager helt fantastisk oven på en lun pandekage.

Du kan også pynte dine Rasmus Klump pandekager med fx blåbær eller skiveskårne jordbær og lidt flydende sirup.