Silvanus 2010 kommer fra den lille familieejede vingård Bodegas Asenjo & Manso, som er beliggende i Ribera Del Duero. Asenjo & Manso producerer årligt ca. 150.000 flasker rødvin, hvilket er en forholdsvis lille produktion.

Bodegas Asenjo & Manso gik i arv fra far til søn, men det er stort set kun de gamle vinstokke man bygger videre på, hvoraf nogle er mere end 130 år gamle. De producerer i dag vinene ud fra moderne, innovative metoder og har en teori om, ikke at beskære vinstokkene fra april til høsten, da vinstokkene skal tilføre druerne alt deres saft og kraft, fremfor at hele deres sår fra beskæringen.

Regionen Ribera Del Duero er en af Spaniens mest kendte vinregioner, og er i konstant kamp med Rioja om at være Spaniens førende vinområde. Den danske vinmager Peter Sisseck med sin verdensberømte vin, Pingus, udspringer også fra Ribera Del Duero.

Blodrød varm mund

Silvanus 2010 er en overlegen spansk rødvin, som med sin blodrøde mund og varme skær af modne kirsebær, byder på en overdådig smagsoplevelse. Dens mund har frugtrige, skønne aromaer af solmodne bær, tobak, lakrids og svage noter af kaffe og vanilje. Silvanus 2010 har en dejlig lang eftersmag, hvor de sødmefulde bæraromaer virkelig trænger igennem godt ledsaget af varme, intense krydderier.

Den fede dame i arenaen

Silvanus 2010 har en kraftig krop og bouquet ledsaget af fine, tøre tanniner, som skaber en perfekt, velafbalanceret harmonisk smagsoplevelse.

Silvanus 2010 er en spansk dame med lidt på sidebenene og et varmt, smukt sind. Hun danser på skønneste vis rundt i arenaen og efterlader sig lange, kirsebærrøde spor efter sig, som langsomt og majestætisk, kravler ned af væggene. Hun dufter godt af solmodne bær, balsamico og karamel og byder op til dans på forførende vis.

Balancen imellem frugt og garvesyre er perfekt og man smager virkelig den modne dames alder, som bringer det bedste frem i de skønne Tempranillo druer, som sætter deres krydrede, frugtrige aftryk på Silvanus 2010.

Silvanus 2010Samlet bedømmelse:

Silvanus 2010 leverer virkelig en super skøn og intens rødvinsoplevelse, hvor kvalitet og pris virkelig går godt i spænd sammen.

Man fornemmer straks potentialet i denne vin, som både rent visuelt, smags- og duftmæssigt, leverer en flamboyant vinoplevelse af de store, som velfortjent høster fem store spanske stjerner. Silvanus 2010 er et rigtig godt køb til prisen, hvis ens hjerte brænder for krydrede, passionerede vine med temperament og lidenskab.

Den anmeldte vin har jeg fundet hos dwine.dk, som forhandler vinen Silvanus 2010.

Silvanus 2010 vil være et perfekt makkerskab i selskab med en lækker tapas anretning med modne oste eller en krydret middagsret.

Køb Silvanus 2010 her

Det vigtigste om vinen:

Alkolholprocent: 14,5 %
Land: Spanien, Ribera Del Duero
Vinhus: Bodegas Asenjo & Manso S.L.
Drue: 100% Tempranillo
Fylde: Frugtrig, , sødme, krydret
Årgang: 2010
Højdemeter: 7-800 moh.
Lagring: 14 måneder på nye franske egetræsfade
Serveringstemperatur: 16-18° C
Anvendelse: Kraftige retter, tapas, gode oste
Lejligheder: Gode middage for venner og familie, fester
Modning: Kan nydes nu eller ligge yderligere et par år
Pris: Kr. 129,00 pr. stk. v/køb af 6 flasker hos dwine.dk

Køb Silvanus 2010 her


DET MED SMÅT

Jeg bliver ikke betalt af de virksomheder, som bliver nævnt i mine anmeldelser. Mine holdninger og konklusioner, er udelukkende baseret på mine egne daglige oplevelser med produkterne. Jeg udvælger, udfra egne personlige kriterier, hvilke produkter jeg ønsker at teste og anmelde. Jeg har ingen økonomiske interesser i evt. salg af de testede produkter igennem affliate links og andre aftaler og forholder mig konstruktivt og kritisk til de testede produkter. “Det gode liv” er min hobby i fritiden og kører udelukkende på frivillig basis og egne midler.