Denne skønne ret hedder noget så eksotisk som squashspaghetti med kylling og broccoli. Ordet “spaghetti” leder jo straks tankerne hen på det italienske køkken, hvorfra jeg også har hentet inspiration til denne ret.

Retten indeholder ikke traditionel spaghetti, men derimod friskrevet squashspaghetti, som er en suveræn katalysator i mange forskellige retter.

Squashspaghetti med kylling og broccoli minder lidt om den traditionelle cremede spaghetti carbonara, idet vi laver en cremet sauce af æg, ost og fløde, som tilsættes lige før serveringen.

Jeg savner på ingen måde den traditionelle spaghetti i denne ret, da squashspaghettien for det første sparer dig for en masse kulhydrater. Samtidig forårsager den ikke den samme oppustethed, som en traditionel udgave af spaghetti carbonara nemt kan gøre.

Squashspaghetti med kylling og broccoli er et hit for selv de mest grøntsagsforskrækkede medlemmer i din familie.

Antal personer: 4
Tilberedningstid: 30 min.

Ingredienser:

3-4 kyllingebryst
200 gr. bacon i tern
3 squash
1 stort rødløg
1 broccoli
2 fed hvidløg
4 æg
2½ dl. 18% madlavningsfløde
100 gr. friskrevet parmesan
1 tsk. basilikum
1 tsk. oregano
Salt
Friskkværnet peber
Olie til stegning

Fremgangsmåde:

Fordel baconternene på et stykke bagepapir og steg dem sprøde i en forvarmet ovn på 200 grader. Når baconternene er færdige, fordeles de på et par stykker køkkenrulle på en tallerken.

Rens kyllingebrysterne for evt. sener og skær dem igennem på den lange led, så du har to halve kyllingebryster. Disse skæres i strimler på ca. 1½ cm. tykkelse.

Varm olien op i en pande og brun kyllingestrimlerne. Jeg bruger en Skeppshult støbejernspande, som holder rigtig godt på varmen og fordeler varmen jævnt. Tilsæt krydderierne  og smag til med salt og friskkværnet peber. Tag de færdigstegte kyllingestrimler af panden.

Røg de tre æg sammen med den friskrevne parmesan og madlavningsfløden.

Skyl de tre squash og riv dem til squashspaghetti på eks. en GEFU Spirelli spaghetti slicer, som er det perfekte værktøj til frembringelse af squashspaghetti.

Skær broccolien i små buketter og damp dem let i en mikrobølgeovn i ca. 2 minutter, så de stadigvæk har godt bid.

Pil rødløget og skær det i tynde både. Steg løget klart i den opvarmede olie på panden. Tilsæt broccolibuketterne og lad dem stege med i et par minutter.

Tilsæt kyllingestrimlerne, squashspaghettien og æggemassen.

Kør godt rundt i retten, så æggemassen bliver jævnt fordelt og sætter sig i retten.

Smag til med salt og friskkværnet peber.

Pynt med de sprøde bacontern og evt. noget frisk basilikum.

Serveringsforslag:

Squashspaghetti med kylling og broccoli smager rigtig godt i sit eget selskab, men en god tomatsalat eller noget friskbagt foccaciabrød går rigtig godt i spænd med denne skønne ret.

Server en skøn frugtrig italiensk rødvin til retten, eks. en Risveglio 72100 som går rigtig godt i spænd med lettere kød- og pastaretter.