Hører du til den gruppe af livsnydere, som ind i mellem under sig selv et glas vin i hverdagen, er Sultana 2013 et rigtig godt bud.

Sultana 2013 Monica Moretti kommer fra det smukke Sicilien, hvor datteren Monica Moretti er gået i faderens fodspor og bl.a. har frembragt denne skønne hverdagsvin.

Vinene bliver til på faderens vingård, Feudo Maccari, hvis navn hører til iblandt superligaen af italienske vinmagere. Et kendt navn er tit også ensbetydende med høje priser.

Derfor producerer Monica Moretti sine vine under eget label, Monica Moretti, hvilket betyder kvalitetsvine til skarpe priser. Sultana 2013 er en af disse kvalitetsvine, hvor kvaliteten overstiger prisen til en flad 50’er.

Sultanen af hverdagen

Sultana 2013 Monica Moretti er en skøn hverdagsvin, som er produceret på Siciliens nationaldrue, Nero d’Avola. Nero d’Avola bliver af mange betragtet som den nye “Shiraz”, som med sine fine bløde tanniner og krydrede sødmefulde mund af skovbæraromaer, er en formidabel drue. Med en fadlagring på egetræ egner denne drue sig til opbevaring i flere år.

Sultana 2013 Monica Moretti må betegnes som “Sultanen af hverdagen”. En ukompliceret, lettilgængelig rødvin, som leverer en god oplevelse på en hverdagsaften til en omgang frikadeller. Sultana 2013 Monica Moretti egner sig ikke til lagring i flere år, men fortjener at blive nydt nu, hvor denne vin er på toppen.

Blid sicialianer

Sultana 2013 Monica Moretti er en blid sicialianer. En let krydret frugtrig rødvin med næse af peber og blommer og en mund af kirsebær, skovbær og tobak. Med Sultana 2013 Monica Moretti har vi at gøre med en blid sicialianer, som leverer det forventelige og mere til taget den lave pris i betragtning. Den er tilpas saftig og har en blød let krydret mund med tilpas frugtsyre og fine tanniner.

Sultana 2013 Monica Moretti har en fin viskositet, som selvfølgelig bærer præg af, at den ikke har ligget på fad, hvilket efter syditalienske forhold er lidt atypisk. Kroppen er ikke så fed og voluminøs som mange andre syditalienske vine, men minder mere om en vin fra Norditalien. Man skal dog huske på, at vi har at gøre med en vin til en flad 50’er, som leverer varen og mere til.

Sultana 2013 Monica MorettiSamlet bedømmelse:

Det er første gang jeg smager en vin fra vingården Feudo Maccari, men er blevet positiv overrasket over kvaliten i denne vin, når man tænker på prisen. Sultana 2013 Monica Moretti er en glimrende hverdagsvin, som gør sig godt til hverdagsretter og let krydrede kødretter. Den er ukompleks og leverer en fin præstation over middel.

Sultana 2013 Monica Moretti er en letdrikkelig rødvin, som med sin letkrydrede frugtrige mund og fine tanniner, vil falde i god jord hos de fleste danskere ved middagsbordet. Den vil ikke vælte dig omkuld ved middagsbordet, men efterlade dig med en god vinoplevelse til en flad 50’er.

Den anmeldte vin har jeg fundet hos gallovini.dk, som forhandler vinen Sultana 2013 Monica Moretti. En god hverdagsvin til prisen!

Køb Sultana 2013 Monica Moretti her

Det vigtigste om vinen:

Alkolholprocent: 13 %
Land: Italien, Sicilien
Vinhus: Monica Moretti (Feudo Maccari), http://www.feudomaccari.it
Drue: Nero d’Avola
Fylde: Let frugtrig rødvin med en mund af modne bær
Årgang: 2013
Højdemeter: –
Lagring: –
Serveringstemperatur: 16-18° C
Anvendelse: Forskellige kødretter, ikke for krydret mad
Lejligheder: Middage for venner og familie
Modning: Kan nydes nu eller ligge yderligere et par år
Pris: Kr. 49,00 pr. stk. hos gallovini.dk

Køb Sultana 2013 Monica Moretti her


DET MED SMÅT

Jeg bliver ikke betalt af de virksomheder, som bliver nævnt i mine anmeldelser. Mine holdninger og konklusioner, er udelukkende baseret på mine egne daglige oplevelser med produkterne. Jeg udvælger, udfra egne personlige kriterier, hvilke produkter jeg ønsker at teste og anmelde. Jeg har ingen økonomiske interesser i evt. salg af de testede produkter igennem affliate links og andre aftaler og forholder mig konstruktivt og kritisk til de testede produkter. “Det gode liv” er min hobby i fritiden og kører udelukkende på frivillig basis og egne midler.