Secret Bottles - vintilbud til urimelige lave priser!
Smagekasser leveret til døren - med 100% tilfredshedsgaranti!

Spaghetti carbonara er en klassisk italiensk spaghetti ret, som smager fantastisk takket være de få, men gode råvarer, som retten indeholder.

En klassisk spaghetti carbonara består af frisk spaghetti, en cremet fløde-ostesauce og stegt bacon eller flæsk.

En simpel, men utrolig velsmagende ret, som også ligger ret tungt i maven takket være de ret fede ingredienser.

Vil man nu gerne spare lidt på kalorierne i dagligdagen, kan du sagtens fremtrylle en lige så velsmagende udgave af spaghetti carbonara uden den fede fløde og bacon.

Denne sunde udgave af spaghetti carbonara er helt uden fløde, men det tænker du ikke over, når du først sætter tænderne i carbonara’en.

Fløden erstattes af mælk og så har jeg valgt at tilføje noget hvidvin, som tilfører retten en god aroma og diskret sødme.

Spaghetti carbonara er fastfood når det er bedst.

På blot 20 minutter kan du fremtrylle dette skønne måltid, som derfor er ideel til den travle hverdag.

Spaghetti carbonara er så simpel at tilberede, at du sagtens kan inddrage dine børn i tilberedningen. Mine to børn elsker at deltage i madlavningen og ligger en stor ære i at bidrage til madlavningen. Derudover får de også et godt indblik i tilblivelsen af mad og en indsigt i de forskellige ingredienser, man nu står og anvender i det daglige.

Antal personer: 3-4
Tilberedningstid: 20 min.

Ingredienser:

  • 2 pk. frisk pasta á 250 gr. (kan evt. erstattes med grøntsagspasta)
  • 1 bk. champignon 250 gr.
  • 2 store fed hvidløg
  • 1 stort rødløg
  • 1½ dl. hvidvin (fx Viognier eller Pinot Grigio)
  • 150-200 gr. serrano- eller parmaskinke (kan evt. erstattes med kalkunbacon)
  • 1 dl. mælk
  • Ca. 1 dl. friskrevet parmesan
  • 3 æg
  • Persille
  • Salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Start med at skære skinken i mindre stykker på et par cm. længde.

Kom lidt olie i en stor gryde og svits serrano- eller parmaskinken, indtil det er sprødt.

Læg herefter de færdigstegte skinkestykker op på en tallerken med et par stykker køkkenrulle, som kan suge det overskydende fedt.

Hak rødløg og hvidløg i små fine stykker.

Tilsæt det hakkede rødløg og hvidløg i gryden, hvor du har svitset skinken og lad det stege klart i nogle minutter ved høj varme.

Herefter tilsætter du champignon i kvarter ned i gryden og lader dem stege med, indtil det meste af væden er fordampet i gryden.

Hvidvinen tilsættes og det hele simrer videre i et par minutter. Her er det vigtigt, at du også lige selv tager dig et glas køligt hvidvin, imens du tilbereder din spaghetti carbonara.

Bland de tre hele æg, revet parmesan og mælk i en skål og rør det hele godt sammen.

Kog nu den friske pasta efter anvisningen på pakken og hæld alt vandet fra gryden.

Den færdigkogte pasta hældes nu over i gryden med de øvrige ingredienser og det hele vendes godt rundt.

Tilsæt herefter æggeblandingen og vend det hele godt rundt, indtil du kan fornemme, at æggemassen er stivnet.

Nu er du simpelthen klar til at servere en skøn sund spaghetti carbonara toppet med lidt friskhakket persille og evt. lidt mere parmesanost.

Serveringsforslag:

Denne sunde udgave af spaghetti carbonara går rigtig godt i spænd med en kølig Viognier eller Pinot Grigio.

Alternativt kan du også prøve en afkølet Chianti, som går godt i spænd med spaghetti carbonara.

Vil du have retten til at strække lidt længere, kan du servere et friskbagt italiensk madbrød med lidt smør eller pesto til retten.

Secret Bottles - vintilbud
Secret Bottles - gode vintilbud