Secret Bottles - vintilbud til urimelige lave priser!
Smagekasser leveret til døren - med 100% tilfredshedsgaranti!

I år gik sommerferien til skønne og solrige Florida og sikke en oplevelse. Det var vores første besøg i USA, men absolut ikke det sidste. New York og Californien står på vores “bucketlist”.

Det vil være synd, at kalde amerikanerne for en kulinarisk folkefærd, da de ikke ynder at lave de store gastronomiske oplevelser i hjemmet, men hellere foretrækker en diner eller restaurant, når et måltid skal indtages.

Når det er sagt, har USA dog meget at byde på – ikke mindst de vidunderlige cinnamon buns eller rolls, som vi på dansk mest kender som kanelsnegle.

En så enkel og simpel kage, men med en fortryllende smag og konsistens.

I forhold til de danske kanelsnegle, som tit er ret store og flade, er de amerikanske kanelsnegle mindre og høje og rigtig svampede og snaskede. Lige min smag!

Disse kanelsnegle skal spises med en gaffel, hvis du ikke vil have remonce på fingrene. Spørger du mig, så drop kagegaflen og spis disse snaskede kanelsnegle med fingrene.

De høje svampede kanelsnegle bages i en springform, hvor de bliver bagt sammen side om side. På denne måde undgår du tørre kanter, da de vokser ind i hinanden og skal trækkes fra hinanden ved servering.

Duften af kanel er fortryllende og den skønne remonce sætter prikken over i’et.

Snaskede, svampede og luftige kanelsnegle med en intens smag af kanel, farin og diskrete noter af kardemomme.

Top dette bagværk med hvid glasur – mængden styrer du helt selv. De kanelsnegle jeg fik i USA, var dækket helt til af et tykt lag glasur – jeg foretrækker personligt et mindre lag, da det godt kan tage opmærksomheden fra den skønne kanel remonce.

Antal personer: 6-8
Tilberedningstid: 45 minutter

Ingredienser:

Dej til kanelsnegle

  • 25 gr. gær
  • 2,5 dl. mælk
  • 1 æg fra fritgående høns
  • 75 gr. økologisk rørsukker
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. kardemomme
  • 75 gr. smør
  • Ca. 500 gr. hvedemel
  • 1 sammenpisket æg til pensling

Remonce til kanelsnegle

  • 50 gr. brun farin
  • 50 gr. økologisk rørsukker
  • ½ dl. sirup
  • 2 spsk. kanel
  • 150 gr. smør

Fremgangsmåde:

Opløs gæren i den kolde mælk i en stor røreskål.

Tilsæt æg, hvedemel, sukker, salt, kardemomme og smør i mindre tern og ælt dejen godt igennem – gerne 10-15 minutter. Det er nemmest med en køkkenmaskine.

Dejen skal være glat og slippe din finger, men stadigvæk blød og elastisk.

Lad dejen hæve et lunt sted i en time.

Imens pisker du smør, brun farin, sirup, rørsukker og kanel sammen i en skål eller gryde. Jeg foretrækker, at give remoncen et hurtigt opkog på kogepladen, så alle ingredienserne kan blive rørt godt sammen. Herefter stiller jeg remoncen i fryseren i ca. 30 minutter, så den bliver cremet og fast.

Rul nu dejen ud efter hævning til et rektangel på ca. 30×50 cm. og smør remoncen ud i et jævnt lag.

Rul dejen stramt sammen og skær den i 10-12 stykker.

Smør en springform med smør og placer kanelsneglene på højkant i springformen.

Lad kanelsneglene hæve i endnu 30 minutter i springformen, hvorefter de pensles med et sammenpisket æg.

Bag kanelsneglene i ca. 25 minutter ved 180 grader traditionel ovn.

Velbekomme og god fornøjelse med de færdigbagte kanelsnegle.

Secret Bottles - vintilbud
Secret Bottles - gode vintilbud