The Lackey [lak’e], er betegnelsen for en person, som bliver behandlet som en tjener eller stik-i-rend dreng. En Lackey arbejder hårdt for føden, får sjældent som fortjent og bliver ikke påskønnet.

Det samme kan man ikke sige om den australske vinmager Kevin Mitchell, som er grundlægger og chefvinmager for Kilikanoon. En perfektionist til fingerspidserne og iblandt de bedste vinmagere i Australien. Kilikanoon hører i dag til nogle af de førende australske vinhuse – takket være Kevin Mitchell, og vinder den ene medalje og anerkendelse efter den anden. Denne rødvin, The Lackey 2012 Shiraz, er en af de små søskende fra det prisvindende vinhus, men byder på en fremragende vinoplevelse, som man uden tvivl vil sætte stor pris på.

Smagen af “Down-Under”

The Lackey 2012 Shiraz er en fantastisk rødvin at stifte bekendtskab med. En imødekommende, robust, varmblodig sag med masser af charme og personlighed. En rødvin, der uden tvivl vil behage mange danske smagsløg. The Lackey 2012 Shiraz har en fantastisk skøn næse af solmodne mørke kirsebær, chokolade, noter af vanilje, lakrids og hvid peber, der vedvarende sender imødekommende bølger af de skønneste aromaer op af glasset. Denne indbydende rødvin byder på et sandt festfyrværkeri af dufte og en farve så intens og mørkerød, at der opstår delvis solformørkelse i glasset.

The Lackey 2012 Shiraz har en fast, rund og fyldig krop og er i sandhed et blødt og varmt væsen, der vil sin herre det godt. Velafbalancerede, bløde og imødekommende tanniner med en dejlig struktur, medium fyldig og en cremet viskositet, der længe hænger og gør sig til på glassets sider.

Kys uden sugemærker

Denne australske sag af en rødvin byder på en overlegen smagsoplevelse. The Lackey 2012 Shiraz besidder en ret så forførende og varmblodig mund. En blodrød mund med masser af kraft og intensitet. En sød mund der byder på den skønneste palette af kirsebær, brombær, hindbær og diskrete noter af jord og krydderier. The Lackey 2012 Shiraz efterlader en med et kys på læben – dog uden sugemærker, men med en skøn og varm oplevelse i kroppen og en lang, blød og behagelig eftersmag i munden.

The Lackey 2012 ShirazSamlet bedømmelse:

The Lackey 2012 Shiraz er en pleaser til folket. En rigtig australsk behagevin, der er ukompliceret og imødekommende, og hvor man får rigtig meget vin for pengene. Det vil tjene The Lackey 2012 Shiraz fortræffeligt, hvis den får lov til at ilte et par timer før den skal nydes. Den vinder meget ved at blive iltet og når sit ultimative potentiale, hvor dens store palette af herligheder kan nå at komme i spil.

Den anmeldte vin har jeg fundet hos gallovini.dk, som forhandler denne fantastiske australske rødvin, The Lackey 2012 Shiraz. Den får 5 velfortjente stjerner ud af 6 mulige, da dens imødekommende væsen og personlighed virkelig leverer varen. En vinoplevelse, hvor man for en kort stund kommer med “Down-Under” og hilser på de skønne Syrah vinstokke i Clare Valley.

Køb The Lackey 2012 Shiraz her

Det vigtigste om vinen:

Alkolholprocent: 14,5 %
Land: Australien, Clare Valley
Vinhus: Kilikanoon, www.kilikanoon.com.au/
Drue: 100% Syrah
Fylde: Stor robust krop med imødekommende mund og næse
Årgang: 2012
Højdemeter: –
Lagring: Lagring på franske egetræsfade
Serveringstemperatur: 16-18° C
Anvendelse: Grillet kød, vildt, rødt kød, krydrede retter
Lejligheder: Gode middage for venner og familie, konfirmationer
Modning: Kan nydes nu eller ligge yderligere 3-4 år
Pris: Kr. 99,00 pr. stk. v/køb af 6 flasker hos gallovini.dk

Køb The Lackey 2012 Shiraz her


DET MED SMÅT

Jeg bliver ikke betalt af de virksomheder, som bliver nævnt i mine anmeldelser. Mine holdninger og konklusioner, er udelukkende baseret på mine egne daglige oplevelser med produkterne. Jeg udvælger, udfra egne personlige kriterier, hvilke produkter jeg ønsker at teste og anmelde. Jeg har ingen økonomiske interesser i evt. salg af de testede produkter igennem affliate links og andre aftaler og forholder mig konstruktivt og kritisk til de testede produkter. “Det gode liv” er min hobby i fritiden og kører udelukkende på frivillig basis og egne midler.