Secret Bottles - vintilbud til urimelige lave priser!
Smagekasser leveret til døren - med 100% tilfredshedsgaranti!

Vi elsker lasagne hjemme hos os – især drengene. Og helst den tunge udgave med masser af oksekød, mozzarella ost og béchamelsauce. På den anden side bryder min samlever sig ikke ret meget om kød generelt, så hun sværger til vegetarretter. Og så er der jo lige det med, at vi helst i hverdagen vil være pasta, ris og kartofler foruden, så hvordan laver man så lige en lasagne?

Denne opskrift på en vegetarlasagne, er en fusion imellem mange andre opskrifter, som vi igennem tiderne har forsøgt os med. Enten har de været for tamme i smagen og manglet identitet, eller også har de været for tørre eller for vædede. Denne lækre opskrift på vegetarlasagne må siges, at være meget tæt på målet.

Vegetarlasagne

Her er vegetarlasagnen ved at tage sin form, hvor pastaplader er skiftet ud med squash- og aubergineskiver.

Den har en god konsistens og fremfor alt er det en lasagne helt uden pasta, mel eller stivelse – udelukkende baseret på grøntsager. Det skal dog siges, at vi lige snyder lidt med béchamelsaucen, som i dagens anledning har fået 3 spsk. mel tilført til opbagningen. Denne vegetarlasagne er både fyldig, har bid og en rigtig god krydret smag. Umiddelbart tænker man ikke over, at den hverken indeholder kød eller pastaplader, og man savner det ikke – drengene vil måske nok mene noget andet.

Man kan roligt udskifte squash og auberginer med fuldkornspastaplader, hvis man ikke er til så mange grøntsager.

Antal personer: 4
Tilberedningstid: 45 min.

Ingredienser:

Bolognesesauce

3 gulerødder
1 løg
250-500 gr. champignon (alt efter lyst)
1 ds. hk. tomater ca. 400 gr.
1 spsk. citronsaft
1 dåse tomatkoncentrat
1 terning grøntsagsbouillon
1 tsk. timian
1 tsk. oregano
3 laurbærblade
Salt og peber
Evt. et par fed presset hvidløg

Béchamelsauce

5 dl. mælk
Ca. 25 gr. smør
3 spsk. mel
½ tsk. revet muskat
75 gr. fristrevet parmesanost
Salt

“Pastaplader” og spinattopping

250 gr. spinat (frossen eller frisk)
200 gr. hytteost
200 gr. revetost
Salt og peber
2 squash
1 aubergine

Vegetarlasagne

Her er lasagnen med sine 13 lag og klar til at komme ind i ovnen.

Fremgangsmåde:

Bolognesesauce

De tre gulerødder rives og løget hakkes i tern. Hæld lidt olie i en gryde. Når olien er varm, starter du med at sautere løgene til de er blanke og herefter tilsættes de revne gulerødder. Gulerødderne sauteres i 3 min. og hældes efterfølgende op i en dyb tallerken sammen med løgene. Champignon skæres i skiver eller kvarte og hældes i gryden, hvor de ved høj varme sauteres til ca. halv størrelse. Herefter tilsættes de blancherede løg og gulerødder sammen med de øvrige ingredienser og koger videre i ca.10 min. Laurbærbladene koges med og tages op når lasagnen er klar til at blive lavet.

Béchamelsauce

Smørret smeltes i en gryde og melet tilsættes under omrøring indtil melet er blevet bagt af – ca. 3-4 min. Herefter tilsættes mælken af 3-4 omgange under kraftig omrøring og koges igennem et par minutter, før saucen smages til med salt, peber, revet muskat og parmesanost.

Pastaplader og spinattopping

Aubergine og squash skæres i strimler med en ostehøvl på den lange led, så du får lange pæne skiver. Spinaten dampes eller optøes forsigtigt i en mikrobølgeovn og vrides for vand. Herefter tilsættes hytteosten, som blandes godt rundt i spinaten og smages til med salt.

Nu er du klar til at lave lasagnen i et smurt ildfast fad. Lasagnen skal bages i ovnen ved 225 grader i ca. 30-35 min. Den har rigtig godt af at hvile 10-15 min. efter den er kommet ud af ovnen, så den lige kan nå at sætte sig.

Fordeling af indhold – start med nr. 1

  1. Béchamelsauce
  2. Aubergine og squash skiver
  3. Bolognese sauce
  4. Revet ost
  5. Aubergine og squash skiver
  6. Spinat med hytteost
  7. Aubergine og squash skiver
  8. Béchamelsauce
  9. Aubergine og squash skiver
  10. Bolognese sauce
  11. Aubergine og squash skiver
  12. Béchamelsauce
  13. Revet ost
Secret Bottles - vintilbud
Secret Bottles - gode vintilbud