Efteråret står for døren og naturens eget spisekammer byder på skønne æbler, pærer, nødder og andre frugter.

Her i hjemmet elsker vi især æblerne, som vi ynder at lave æbletærte med marcipan, mandler og kanel af eller en god omgang gammeldags æblekage med flødeskum og ribsgelé.

Jeg har netop købt mig to nye tærteforme med en diameter på 26 cm. Det er en rigtig god størrelse, når man nu er en sammenbragt familie, der har en sød tand overfor kager.

Hvis man elsker marcipan, vil denne opskrift på æbletærte med marcipan, mandler og kanel falde i rigtig god jord. Tærtedejen består primært af en god marcipan, der gør dejen blød og lækker.

Antal personer: 6-8
Tilberedningstid: 25 min.

Ingredienser:

Tærtedejen:

250 gr. marcipan
2 æg
150 gr. økologisk rørsukker
175 gr. hvedemel
1 tsk. vaniljesukker

Topping:

Ca. 40 gr. grofthakkede mandler
Ca. 4-5 æbler
1 tsk. kanel
3 tsk. økologisk rørsukker

Fremgangsmåde:

Tærtedejen:

Forvarm ovnen til 175 grader varmluft.

Riv marcipanen groft på et rivejern og bland det sammen med sukker og æg i en skål. Brug fingrene til at ælte det hele godt sammen eller alternativt en røremaskine.

Når marcipanmassen er æltet godt sammen, tilsættes vanilje og mel og det hele røres godt sammen.

Smør et tærtefad med en diameter på ca. 26 cm. – jeg foretrækker personligt en tærteform i hvidblik og med løs bund.

Fordel tærtedejen i formen med fingrene og tryk det godt ned i formen og kanterne. Tag lidt mel på fingrene, da det letter arbejdet.

Topping:

Du kan enten vælge at skrælle æblerne og/eller snitte dem i tynde både med skrællen på – det er en smagssmag.

Fordel de tynde æblebåde i tærteformen – begynd udefra og arbejd dig ind imod midten. Pres bådene lidt ned i tærtedejen.

Tag en lille glasskål og rør sukker og kanel godt sammen. Fordel det ovenpå tærten og drys til sidst med de hakkede mandler.

Bag tærten i ca. 30 min. ved 175 grader varmluft eller indtil æblerne bliver mørke i kanten og tærtebunden er gylden og sprød.

Serveringsforslag:

Æbletærte med marcipan, mandler og kanel er en fantastisk efterårskage, som smager rigtig godt i selskab med en god 18% cremefraiche eller en klat vaniljeis.

Når din æbletærte med marcipan, mandler og kanel kommer ud af ovnen, har den godt af lige at køle lidt af, selvom det kan være svært 🙂