Nogle af de mest kendte vine fra Italien, kommer fra Norditalien. Det er vine som Nebbiolo, Dolcetto, Barbera, Amarone og Valpolicella.

De tre formentlig vigtigste områder i Norditalien, er Piemonte i det nordvestlige, Toscana og Veneto i det nordøstlige. Vine fra disse regioner hører til nogle af de dyreste og mest eftertragtede vine i hele Italien og leverer både mousserende, rød- og hvidvine. Engang imellem kan man være heldig, at finde nogle vine fra eks. Veneto, til en overkommelig pris, og hvor kvalitet og pris ikke nødvendigvis hænger sammen.

Et godt eksempel på sådan en vin er AP Vino Rosso 2012 fra vinhuset Cantina di Verona, som på tilbud kan erhverves for ca. 45 kr.

Supermarkedsvin i fine klæder

AP Vino Rosso 2012 er et vellykket eksempel på en blandingsvin, som er blevet produceret til bl.a. COOP – herunder Fakta, Kvickly og Superbrugsen.

Det er sådan med de fleste vine du finder i et supermarked, at det er blandingsvine, som bliver produceret og tappet efter nøje instrukser fra eks. Dansk Supermarked og COOP.

Indkøberne kommer med en “kravspecifikation” på en given vin, hvor prisen oftest er det vigtigste parameter. En tilgang til en vinproduktion, som oftest går ud over kvaliteten og vinoplevelsen. Det er heldigvis ikke tilfældet med AP Vino Rosso 2012.

AP Vino Rosso 2012 er en skøn, let og ukompliceret rødvin fra Veneto regionen. Italienerne kan det med at lave vine på moderne produktionsudstyr og med stolte vintraditioner i rygsækken, holder AP Vino Rosso 2012 hele vejen. Desværre, er vi ude at køre på de store åbne vidder på Route 66, og vi ender ud med en forudsigelig køretur. Stolte traditioner og en sikker ført hånd indenfor vinproduktionen sikrer dog, at det samlede helhedsindtryk af AP Vino Rosso 2012 holder hele vejen.

Intens kulør og lækker afbalanceret krop

AP Vino Rosso 2012 er en skøn, let drikkelig rødvin, og man har det godt i dens selskab.

Den er ukompleks og mangler efter min mening lidt karakter og personlighed, men vinder på en skøn smag og en afbalanceret krop opholdt mod dens pris. Man får virkelig meget vin for pengene ved en AP Vino Rosso 2012. Jeg har smagt italienske vine til langt over 100 kr., som AP Vino Rosso 2012 sagtens kan måle sig med.

Den har en flot intens rød kulør og en viskositet, som på forførende vis langsomt glider ned af glassets inderside.

Smagfuld, pæn og dannet

AP Vino Rosso 2012 er helt på det jævne. Stilig, pæn og smagfuld. Her har vi med en rødvin at gøre, der ikke overrasker, men leverer en fornuftig præstation. AP Vino Rosso 2012 har noter af kirsebær, solbær og blomme, som munder ud i en skøn blød og frugtrig smagsoplevelse.

Den er fløjlsblød og ligger godt i munden. Som tidligere nævnt er AP Vino Rosso 2012 en blandingsvin. Det betyder, at vi højest sandsynligt har med min. 2-3 forskellige druer at gøre. Resultatet er en dannet vin, som har tilstrækkelig med kraft og saft til, at levere en præstation over middel.

AP Vino Rosso 2012 kan drikkes alene, eller i selskab med pasta, ost, røget- og krydrede kødretter.

AP Vino Rosso 2012Bedømmelse:

AP Vino Rosso 2012 er en skøn, velsmagende og sikker vin. En rødvin, som til en pris på ca. 50 kr., leverer langt over middel og hvad man kan forvente af en italiensk rødvin til prisen.

Når det er sagt, får den kun tre ud af seks mulige tallerkener. Det er en rødvin, som absolut byder på en smagsmæssig god oplevelse, men som ikke overrasker og indfrier mere end forventet. Den mangler personlighed og karakter, hvilket er med til at trække det samlede helhedsindtryk ned.

Det vigtigste om vinen:

Alkolholprocent: 13%
Land: Norditalien, Veneto
Vinhus: Cantina di Verona
Drue: Blandingsvin – højest sandsynlig Corvina Veronese og Rondinella
Årgang: 2012
Lagring: –
Serveringstemperatur: 18-20° C
Modning: Kan nydes nu eller ligge 3-4 år fra høståret
Pris: Ca. kr. 45,- på tilbud i COOP