Secret Bottles - vintilbud til urimelige lave priser!
Smagekasser leveret til døren - med 100% tilfredshedsgaranti!

Forleden var jeg ude og få kaffe hos min gode ven, Niels, som bor lidt nord for Horsens.

Niels og hans kone bor i den skønneste natur – omgivet af flere hundrede frugttræer og med dyrlivet helt op til sokkelkanten.

Deres have består af et væld af nye og gamle frugttræer, og er et sandt spisekammer de kommende måneder.

Blommer, mirabeller, pærer, æbler, nødder … ja, et sandt overflødighedshorn af de skønneste økologiske frugter, som bare venter på at blive plukket og fortæret.

I år har blommehøsten været helt fantastisk. Sjældent har Niels set så mange blommer på træerne – ganske vist er de ikke ret store i år, men der er rigtig mange af slagsen.

Så mange, at han ligefrem har måttet ryste grenene af ren og skær frygt for, at de ikke kan klare vægten af de mange klaser blommer.

Efter kaffe, hjemmebagt surdejsrugbrød og en frisk gåtur i deres naturskønne omgivelser, blev jeg budt på Anne-Maries hjemmelavede blommegrød.

Blommegrød med ægte græsk yoghurt. Mums.

Tænk, at en så beskeden frugt, som man blot kan plukke i naturen, kvit og frit, kan smage så fantastisk.

Efter denne gudeskønne blommedessert, gik Niels og jeg i krig med at samle blommer. Hele to papkasser blev det til.

Resten af eftermiddagen gik med at udstene blommer og tilberede blommegrød i lange baner.

Blommegrød

Dette herlige blommetræ i Niels’ naturskønne have har leveret alle blommerne til denne velsmagende og sensommerlige blommegrød.

Ingredienser:

  • 1 kg. udstenede blommer
  • 250-350 gr. økologisk rørsukker
  • 1 stang vanilje
  • 1 hel kanelstang
  • Ca. 4 spsk. kartoffelmel
  • ½ dl. vand

Fremgangsmåde:

Start med at udstene blommerne ved at skære dem midt over og fjerne stenene.

Hæld blommerne ned i en gryde og tilsæt rørsukker, kornene fra en vaniljestang (hele stangen kan også tilberedes med) og den hele kanelstang.

Tilsæt en ½ dl. vand – så lidt som muligt og bring gryden i kog ved jævn varme.

Lad gryden med blommerne småkoge under låg i ca. 15 minutter eller til blommerne er tilpas udkogte.

Ta’ vanilje- og kanelstangen op og smag blommegrøden til evt. med noget mere sukker.

Alt efter smag og behag kan man blende blommegrøden let med en stavblender, hvis man ønsker en mere ensartet konsistens.

Rør kartoffelmelet ud i koldt vand i en kop og tag gryden af varmen.

Tilsæt jævningen lidt ad gangen og rør godt rundt, til du har en passende konsistens.

Alt efter hvor tyk du vil have grøden, skal du måske bruge mere eller mindre jævning.

Hæld nu den færdige blommegrød op i en skål og drys lidt flormelis hen over grøden, da det forhindrer grøden i at danne skind.

Lad grøden afkøle inden servering og server den sammen med iskold piskefløde eller græsk yoghurt.

Blommegrød

Serveringsforslag:

Blommegrød har mange anvendelsesmuligheder. Du kan spise blommegrød som det den nu er – sommer frugtgrød, toppet med lidt fløde eller græsk yoghurt.

Blommegrød kan også anvendes til blommekage. Et alternativ til den traditionelle æblekage, hvor du blot erstatter æblegrøden med blommegrøden.

Secret Bottles - vintilbud
Secret Bottles - gode vintilbud