Secret Bottles - vintilbud til urimelige lave priser!
Smagekasser leveret til døren - med 100% tilfredshedsgaranti!

En af Danmarks nationalspiser må siges at være boller i karry. En fantastisk velsmagende og enkel ret, som sender tankerne tilbage til de glade 70’ere, hvor retten for alvor holdt sit indtog i det danske køkken. Man kalder tit boller i karry for mormormad, men mormormad eller ej – det er en skøn ret, som hele familien synes om.

Denne opskrift tager udgangspunkt i en LCHF opskrift, som er blevet tilpasset en smule efter vores smagsløg i familien. Det er en ganske sund udgave af slagsen, da der ikke anvendes mel eller andre kornprodukter i selve farsen. De traditionelle ris er blevet udskiftet med de fantastiske blomkålsris, som bare er et sikkert hit til så mange forskellige retter og i særdeleshed komplimenterer denne ret til karakteren 12.

Antal personer: 4
Tilberedningstid: 30 min.

Ingredienser:

Farsen

500 gr. hakket kalv/flæsk 4-7%
1 æg
1 dl. madlavningsfløde 8%
1 lille fintrevet løg
Salt og peber
1 liter vand tilsat en grøntsagsbouillon

Karrysovsen

4 dl. madlavningsfløde 8%
2 tsk. karry
1 fintrevet æble
20 gr. smør
6 dl. siet kogevand fra farsen

Tilbehør

Blomkålsris og letdampet broccoli

Fremgangsmåde:

Rør det hakkede kød med salt og peber, løg, æg og madlavningsfløde indtil farsen er sej. Farsen kan med fordel stilles i køleskabet i ca. 30 min. før den skal anvendes. Bring vandet tilsat salt i kog i en gryde og dyp efterfølgende en spiseske i det kogende vand og form farsen til en bolle med en spiseske – størrelsen skal være ligesom et lille marcipanæg. Læg løbende de formede boller ned i det kogende vand. Når alle bollerne er kommet ned i gryden, skruer du ned for varmen og de småkoger til de føles stive og flyder op til overfladen – ca. 10 min. Tag kødbollerne op med en ske  og læg dem til afdrypning på en tallerken.

I samme gryde smeltes nu smørret, hvorefter karryen tilsættes og svitses i 1 min. Herefter tilsættes det revne æble, som svitses sammen med karryen i et par min. Kogevandet og madlavningsfløden tilsættes og bringes i kog. Sovsen småkoger i 10-15 minutter og smages til med salt og peber, hvorefter kødbollerne tilsættes og gennemvarmes inden servering.
Alt efter hvor tyk man ønsker sovsen, kan den evt. jævnes med et par tsk. Maizena – et meget bedre alternativ ifht. en opbagt sovs på mel.

Secret Bottles - vintilbud
Secret Bottles - gode vintilbud