Gratineret kylling i tomatflødesauce er en skøn og velsmagende ret, som med fordel kan tilberedes en hverdagsaften, idet den er meget nem at tilberede. Indsatsen er lille – dit udbytte er stort i form af en krydret og smagfuld ret med skøn fløde- og mozzarella smag.

Der skal anvendes cayennepeber i retten og alt efter familiens smagsløg kan dette doseres efter behag. Ca. ½ tsk. cayennepeber giver retten et godt krydret pift uden det bliver stærkt.

Gratineret kylling i tomatflødesauce er aftensmad for hele familien og dette er lige en opskrift for de mindre børn, som gerne vil give en hånd med i køkkenet.

Antal personer: 4
Tilberedningstid: 20 min.

Ingredienser:

7-800 gr. kyllingebryst
125 gr. mozzarella (Bøfmozzarella)
100 gr. revet ost
2½ dl. madlavningsfløde 18%
1 ds. hakkede tomater
4 fed hvidløg
1 spsk. timian
1 tsk. rørsukker
½ tsk. cayennepeber (Evt. mere eller mindre alt efter temperament)
2 spsk. rødvinseddike
1 stort rødløg

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Start med at skære kyllingebrysterne i store tern á 3×3 cm. og steg dem gyldne i en gryde.

Skær rødløgene i små både og hæld dem i gryden til de stegte kyllingetern. Lad dem stege med i 3-4 min. og ta’ gryden eller panden af kogepladen.

Bland fløde, hakkede tomater og alle de øvrige ingredienser i en røreskål og rør godt rundt i blandingen.

Hæld de færdigstegte kyllingetern og rødløg op i et ildfast fad og fordel tomatflødesaucen ud over kyllingen.

Drys revet ost ud over kyllingen og saucen.

Slut af med at skære mozzarella osten i skiver og fordel dem jævnt oven på kyllingen og tomatflødesaucen.

Sæt fadet med gratineret kylling i tomatflødesauce ind i ovnen i ca. 15-20 min. eller til mozzarella skiverne er flotte gyldne.

Serveringsforslag:

Til gratineret kylling i tomatflødesauce kan du med fordel servere ris eller det sundere alternativ, blomkålsris, som er en fantastisk erstatning for ris, pasta og kartofler.

Du kan også servere squashspaghetti eller pasta til denne skønne ret.