Gratineret squash spaghetti med oksekød og bacon er en skøn ret, som er nem at tilberede og rigtig sund.

Gratineret squash spaghetti med oksekød og bacon kan også tilberedes med nudler eller tagliatelle, men så går det sunde jo lidt af retten, hvis man gerne vil spare på kulhydraterne i det daglige.

Squashen er igen som til så mange andre retter, en genial grøntsag og ledsager. Gratineret squash spaghetti med oksekød og bacon er en såkaldt lowcarb ret, idet den ikke indeholder ret mange kulhydrater, men smager himmelsk og man foranlediges til at tro, at retten må indeholde mange kulhydrater og kalorier.

Madlavningsfløden, krydderierne og osten sender tankerne hen til det italienske køkken, selvom gratineret squash spaghetti med oksekød og bacon ikke har ret meget til fælles med en original italiensk pastaret, men smagsmæssigt sidder den lige i skabet.

Antal personer: 4
Tilberedningstid: 30 min.

Ingredienser:

3 store squash
800 gr. hakket oksekød 3-7 %
200 gr. bacontern
2 løg
3 fed hvidløg
3-4 tomater
2½ dl. madlavningsfløde 9% eller 18%
2 æggeblommer
1 okse bouillonterning
3 tsk. tørret eller en håndfuld friskhakket basilikum
Salt og peber
150 gr. revet mozzarellaost
50 gr. revet parmesanost

Gratineret squash spaghetti med oksekød og bacon

Fremgangsmåde:

De tre squash skylles og rives på en GEFU Spirelli Spaghetti slicer eller alternativt på et almindeligt rivejern. Den revne squash lægges op i en si og drysses med lidt salt, som skal salte og dræne squashen. Løgene pilles og hakkes i tern.

Baconternene hældes ned i en middelvarm gryde og brunes let, hvorefter løgene i tern tilsættes og svitses et par minutter, til de er blanke.

Herefter tilsættes det hakkede oksekød, presset hvidløg og bouillonterningen, som smuldres ud over kødet. Kødet skal brunes let og lige akkurat være gennemstegt.

Madlavningsfløde og æggeblommer piskes let i en skål. Det revne squash skylles let under en vandhane, hvorefter mest mulig væske fra squashen presses ud i et rent viskestykke (squashen pakkes ind i viskestykket, som vrides til en knude). Den opvredne squash hældes over i skålen med fløde og æggeblommer og vendes godt rundt.

Den færdiglavede kødsauce hældes nu ned i et smurt ildfast fad, hvorefter squashblandingen med fløde og æggeblommer fordeles ud over kødet. Tomaterne skæres i tynde skiver og fordeles i ét lag oven på squashblandingen.

Til sidst hældes den revne mozzarella- og parmesanost oven på tomaterne. Retten er nu klar til at komme i ovnen ved 200 grader i ca. 30-35 min. Hvis du bruger varmluft, skal ovnen kun stå på 175 grader og hold godt øje med den revne ost.

Gratineret squash spaghetti med oksekød og bacon kan med fordel lige stå og trække i 10-15 min., inden den spises.

Gratineret squash spaghetti med oksekød og bacon