Secret Bottles - vintilbud til urimelige lave priser!
Smagekasser leveret til døren - med 100% tilfredshedsgaranti!

Hjemmelavede grove burgerboller med pulled pork og hjemmelavet coleslaw, er et hit hjemme hos os. Opskriften på disse grove burgerboller, er en af de bedste jeg nogensinde har bagt. De er rigtig mættende, men samtidig dejlige luftige og svampede.Og så er de fyldt med masser af god smag.

Laver man hjemmelavet pulled pork eller en skøn oksekøds burger på grillen, hører der sig hjemmelavede burgerboller til. Har man først en gang prøvet at lave sine egne grove burgerboller, vil man aldrig mere kaste sig over den nemme løsning fra Kohberg eller Schulstad. De er ganske enkelt forrygende, og egner sig også som et mættende indslag til madpakken.

Antal boller: 10-12
Tilberedningstid: 25 min.

Ingredienser:

1 pk. gær á 50 gr.
3 tsk. sukker
1 tsk. salt
5 dl. lunkent vand (40 grader)
2 æg
0,5 dl. flydende smør eller olie
75 gr. grahamsmel
75 gr. fuldkornshvedemel
100 gr. havregryn
Ca. 550 gr. hvedemel
Sesamfrø
Æg til pensling

Fremgangsmåde:

Opløs gæren i en skål med det lunkne vand. Rør godt rundt med en ske, indtil gæren er opløst. Tilsæt sukker, flydende fedtstof og æg. Det hele piskes godt.

Herefter tilsættes grahamsmel, fuldkornshvedemel, havregryn og salt. Det almindelige hvedemel tilsættes løbende og æltes godt igennem i min. 5 min. Dejen skal være klistret og godt kompakt i det.

Dejen sættes til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Herefter slås dejen ned og du kan nu forme de lækreste grove burgerboller.

Grove burgerboller

Bollerne lægges på en bageplade med bagepapir og efterhæver i ca. 30 min. Et godt tip er at lægge et stykke bagepapir ovenpå bollerne og så endnu en bageplade, så du kan presse bollerne godt flade. Den ekstra bageplade skal bare ligge ovenpå bollerne imens de efterhæver i de 30 min.

Herefter pensles bollerne med æg og drysses med sesamfrø. De er nu klar til at komme i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 12 min eller indtil de er gyldne.

Grove burgerboller

Serveringsforslag:

Disse grove burgerboller er helt fantastiske med en omgang pulled pork og hjemmelavet coleslaw. Vi skulle kun bruge 6 grove burgerboller til vores pulled pork, så resten af dejen puttede vi i en skål, som kom på køl til dagen efter. Om middagen tog vi den resterende dej ud af køleskabet og formede 7 fine grovboller, som blev bagt og spist med stor fornøjelse til eftermiddagskaffen. Bollerne skal lige hæve igen i ca. 30 min., inden de kommer i ovnen ved samme temperatur som de grove burgerboller.

Secret Bottles - vintilbud
Secret Bottles - gode vintilbud