Her får du opskriften på en skøn hindbær roulade, som helt sikkert vil tage dine gæster med begejstring ved den næste fødselsdag eller familiekomsammen.

Roulader er noget de fleste forbinder med købekager fra tankstationerne, hvor de i selskab med citronhalvmånen, i flere årtier har stillet den pludselige kagetrang i de danske hjem.

En roulade, er noget af det mest enkle at fremtrylle til kaffebordet. En roulade består i sin helt simple form af en sammenrullet kage med fyld, oftest i form af noget marmelade eller creme.

Vi stod forleden og skulle holde fødselsdag, hvor gæsterne var inviteret til eftermiddagskaffe. Hindbær roulade blev en del af kagebordet denne eftermiddag og jeg tør roligt sige, at det blev et hit.

Pyntet med noget sprøjtet flødeskum og nogle friske bær, kommer du til at fremstå som den ukronede bagermester i Danmark.

Antal personer: 16 (2 roulader)
Tilberedningstid: 30 min.

Ingredienser:

6 æg
4 dl. hvedemel
4 dl. sukker
4 tsk. bagepulver
5 spsk. kogende vand

Forslag til fyld

300 gr. hindbærsyltetøj
4-5 dl. piskefløde

Fremgangsmåde:

Forvarm ovnen til 225 grader.

Æg og sukker piskes luftigt i en røreskål.

Mel og bagepulver blandes i en anden skål og tilsættes æggemassen sammen med det kogende vand.

Ingredienserne piskes godt sammen til en ensartet dej i et par minutter.

Fordel dejen på to bageplader beklædt med bagepapir og smør dejen jævnt ud med en dejskraber, så alle hjørner fyldes pænt ud.

Bag dejen i den forvarmede ovn i ca. 5-7 min. eller til dejen er blevet fin lysebrun. Hold godt øje med dejen, da den får sin kulør lige til sidst.

Vend de færdigbagte deje ud på to stykker bagepapir beklædt med drysset sukker og fjern det øverste lag bagepapir. Forsigtigt, så den flotte bageskorpe ikke brister.

Fjern bagepapiret og smør dit fyld på, hvorefter rouladerne rulles sammen.

Stil de to færdige roulader i køleskabet i mindst et par timer. Kan med fordel laves dagen i forvejen og kan fint holde sig lækker og frisk i et par dage i køleskabet.

Hindbær roulade

Serveringsforslag:

Hindbær roulade smager rigtig godt i selskab med flødeskum, creme fraiche eller kvark. Du kan også smøre lidt flødeskum på selve dejen, inden du eks. smører dit hindbær fyld på. På denne måde får du en lidt mere cremet udgave.

Vi elsker hindbær roulader i vores familie, men fyldet kan varieres i det uendelige.

Fordel noget flødeskum ovenpå rouladen, pynt med nogle friske bær og drys som prikken over i’et med lidt hakkede, ristede nødder eller mandelflager.