Kylling i cremet peanutsauce med forårsløg er en skøn, velsmagende ret med en dyb aroma af peanutbutter og karrypasta. Mine børn er helt vilde med peanutbutter på deres rundstykker i weekenderne, men den kombination kan jeg ikke lige adaptere.

Anderledes er det med peanutbutter i madlavningen, som virkelig er en skøn aromatisk smagsforstærker, der tilsætter retten sødme og en let nøddeagtig smag.

Kylling i cremet peanutsauce er nem at tilberede og et fortryllende måltid i hverdagen, da det ikke tager mere end 30 min. fra start til slut og vupti, så er retten klar til servering.

Såre enkel at lave og få ingredienser, men smager som gastronomi på højere plan.

Antal personer: 4
Tilberedningstid: 30 min.

Ingredienser:

4 store kyllingefileter
1 ds. kokosmælk
5 dl. madlavningsfløde 8%
2-3 tsk. gul karrypasta
Saft fra en lime
2 bdt. forårsløg
5 spsk. peanutbutter
Salt og peber

Fremgangsmåde:

Kyllingefileten skæres igennem på højkant, så du har to fileter. Fileterne skæres ud i tern á 2 x 2 cm. og gennemsteges ved middel varme i olie i en gryde.

Imens rengøres forårsløg, som skæres i skrå skiver på ca. 2 cm.

Når kyllingeternene er gennemstegte, lægges de op i en dyb tallerken. Hvis der er noget væske fra kyllingen, skal det blot forblive i gryden, da det giver smag til retten.

Kokosmælken og karrypastaen hældes i gryden og der røres godt rundt med et piskeris.

Herefter tilsættes limesaft, peanutbutter og madlavningsfløde og det hele bringes i kog. Peanutbutteren skal opløses helt.

Når retten koger, skrues der ned til svag varme og kyllingeternene tilsættes. Retten skal nu stå og simre i 5 min., hvorefter forårsløgene tilsættes og det hele simrer videre i en 2-3 min. inden servering. Forårsløgene skal stadigvæk have lidt bid.

Kylling i cremet peanutsauce

Serveringsforslag:

Kylling i cremet peanutsauce med forårsløg går rigtig godt i spænd til de skønne blomkålsris, som virkelig komplimenterer den cremede peanutsauce. Alt efter om der er børn i husstanden, skal man lige tilpasse mængden af den gule karrypasta og løbende smage retten til, så det ikke bliver for stærkt til de små.