Secret Bottles - vintilbud til urimelige lave priser!
Smagekasser leveret til døren - med 100% tilfredshedsgaranti!

Vores sommerferie gik i år til solskinsstaten Florida i USA.

16 fantastiske dage i bagende solskin og intens varme. Herligt, but hot and sweaty!

Turen startede i Miami og gik sydover til Key West, hvor vi for en stund trådte i Ernest Hemingways fodspor og oplevede en anden tidsalder.

Stemningen i Key West er helt fantastisk. En kombination af Caribien, Cuba og USA.

Man føler sig sat tilbage i tiden for en stund og mærker den intense varme og stemning, som hersker overalt i Key West.

Et charmerende gadebillede i Key West. Kombinationen af den cubanske, caribiske og amerikanske kultur kommer til udtryk mange steder.

Et charmerende gadebillede i Key West. Kombinationen af den cubanske, caribiske og amerikanske kultur kommer til udtryk mange steder.

Herfra gik turen videre til Fort Myers, som byder på en af USA’s bedste sandstrande.

Under vores ophold i Fort Myers, oplevede vi amerikanernes 4th of July, hvilket var en stor oplevelse med fyrværkeri og festlige amerikanere om aftenen.

Fra Fort Myers gik turen næsten tværs igennem Florida mod Orlando, som var feriens sidste destination.

Efter ca. 8 dage med en del fastfood på programmet, havde hele familien et stort ønske om et ordentligt måltid, da vi ankom til Orlando.

fastfood_pizza

Der er som udgangspunkt intet i vejen med lidt fastfood engang i mellem. Desværre var der langt imellem de sunde og veltilberedte frokostmåltider på vores rundtur i Florida. Fastfood for amerikanerne består stadigvæk af burgere, pizzaslices, donuts, fries, sandwiches og alle mulige former for friturestegte hjerte-kar skadelige måltider.

I vores lækre poolhus i Orlando med ordentlig wifi-dækning og et køligt airconditioneret indeklima, gik sønnike og jeg på Tripadvisor for at opsnuse et godt spisested.

Valget faldt på en lækker indisk restaurant, Guru Restaurant and Catering i Clermont, ca. 12 km. kørsel fra vores poolhus i Orlando.

Et mindre indisk spisested med rigtig fine anmeldelser og kendt for deres autentiske indiske køkken.

Der er en uskreven regel der siger, at man altid kan bedømme en indisk restaurant på deres gastronomiske formåen, ved at bestille deres Butter Chicken eller Chicken Tikka Masala.

Valget faldt på Guru’s Chicken Tikka Masala og det var et godt valg. Ind kom friskbagt indisk fladbrød, ris og den skønneste, cremede Chicken Tikka Masala med friske korianderblade på toppen.

Efter hamburgere, sandwiches, donuts og pizzaer i lange baner, var dette indiske måltid meget kærkomment.

Indisk autentisk mad med hjertet. Intet mindre.

Guru Restaurant and Catering i Clermont

Guru Restaurant and Catering i Clermont. En mindre forstad til Orlando. Denne aften fik vi ægte indisk mad lavet med hjertet. Store portioner, fornuftige priser og en udsøgt betjening.

Om aftenen fik Guru også deres velfortjente anmeldelse på Tripadvisor, som ejerne af restauranten gengældte med “Thank you Thomas and enjoy your vacation!”.

Nogle uger efter vores hjemkomst til Danmark, meldte lysten sig igen for en omgang Kylling Tikka Masala.

Jeg har tidligere set et afsnit på Go’TV2, hvor de lavede denne skønne indiske ret og det er med udgangspunkt i denne opskrift, at jeg med nogle mindre modifikationer, fik genskabt lidt af den indiske stemning fra Clermont, Florida.

Antal personer: 4
Tilberedningstid: 25 min.

Ingredienser:

Marinaden til kylling Tikka Masala

  • 7-800 gr. kyllingebryst
  • 2 limefrugter
  • 1 spsk. hvidløg, presset
  • 1 spsk. ingefær, finthakket
  • ½ tsk. cayennepeber
  • ½ tsk. chiliflager
  • 2 tsk. havsalt
  • 2 tsk. gurkemeje
  • 1 tsk. stødt nelliker
  • 3 tsk. garam masala
  • 2 dl. græsk yoghurt 10%

Saucen til kylling Tikka Masala

  • 1 stort løg, finthakket
  • 4 spsk. mandler, finthakket
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 2 tsk. ingefær, finthakket
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 2½ dl. vand
  • 1½ dl. piskefløde eller madlavningsfløde
  • Salt og friskkværnet peber
  • Friske korianderblade eller bredbladet persille

Fremgangsmåde:

Marinaden

Forvarm ovnen til 250 grader.

Start med at lave marinaden.

Skær kyllingebrysterne i mundrette størrelser og put dem op i en skål. Tilsæt alle de øvrige ingredienser til marinaden og bland det hele omhyggeligt.

Stil skålen på køl i minimum en times tid, så marinaden rigtig kan trække ind i kødet. Du kan med fordel lave marinaden aftenen forinden, så kødet får lov til at marinere i et døgns tid.

Steg herefter kødet i et ildfast fad i 15 minutter.

Saucen

Varm en gryde op med et par spsk. olie og steg de finthakkede løg klare i nogle minutter.

Tilsæt hvidløg, ingefær og tomatpuré og rør godt rundt.

Herefter tilsættes gurkemeje, mandler og vandet.

Lad retten koge op imens du rører rundt i gryden og tilsæt herefter kyllingekødet og marinaden.

Saucen skal være helt gennemvarm og småkoge, inden du til sidst tilsætter fløden og smager saucen til med salt og friskkværnet peber.

Kylling Tikka Masala er nu klar til servering og toppes med grofthakkede korianderblade.

Kylling Tikka Masala

Secret Bottles - vintilbud
Secret Bottles - gode vintilbud