Disse kyllingemuffins smager utrolig godt, er nemme at lave og meget sunde takket være Paleo princippet. Jeg havde mine betænkeligheder første gang jeg skulle kaste mig over disse muffins, da jeg aldrig tidligere har forsøgt mig med muffins lavet af kød, men de er helt fantastiske og nemme at håndtere. Ideelt til hverdagsmaden, madpakken eller en picnic tur i det grønne.

Antal personer: 4
Tilberedningstid: 30 min.

Ingredienser: (Ca. 12 stk.)

6 stk. kyllingebryst (8-900 gram)
4 gulerødder
1 stort løg
3 æg
1 håndfuld rosiner (kan undlades)
3 tsk. strøgen stødt koriander
2 tsk. strøgen stødt spidskommen
2 tsk. stødt kanel
2 tsk. strøgen salt
2 tsk. strøgen cayennepeber (Pas på med styrken, bruger personligt ½ tsk. cayennepeber, da børnene også skal kunne spise det)
Friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen 200 grader.
Gå i gang med at skære kyllingebrysterne i små stykker (1½ x 1½ cm.) og hak det med din stavblender eller i foodprocessoren/køkkenmaskinen. Jeg har selv en Bamix stavblender, som er super til opgaven – husk at bruge kniven på blenderen.
Gulerødderne skrælles og rives fint på en rivejern sammen med løgene, og rør derefter alle ingredienserne godt sammen i en skål.
Farsen hældes i smurte muffinsforme og bages i den forvarmede ovn i 30 minutter – hold løbende øje med dem, så de ikke bliver for brændte på toppen.