Secret Bottles - vintilbud til urimelige lave priser!
Smagekasser leveret til døren - med 100% tilfredshedsgaranti!

Mørbrad i fad er en rigtig lækker og velsmagende ret, som er nem at lave og dejlig mættende. Mørbrad i fad har efterhånden en del år på bagen, men smager stadigvæk lige fantastisk. En ret som mørbrad i fad kan kombineres i det uendelige – både hvad tilbehør, ingredienser og ikke mindst krydderier angår.

Kunsten ved at lave en skøn ret som mørbrad i fad, går ud på, at brune mørbradbøfferne lige tilpas, så de ikke får for meget inden de kommer ind i ovnen. Du skal stadigvæk kunne se noget rosa kød i midten, når du har brunet mødbradstykkerne. Derved får du et stykke rigtig saftigt og velsmagende kød, som ikke er tørt og intetsigende at bide i.

Antal personer: 4
Tilberedningstid: 30 min.

Ingredienser:

1 svinemørbrad (min. 600 gr. pudset)
1 bk. champignon
1 ds. hakkede tomater
1 peberfrugt
2 løg i både
5 dl. madlavningsfløde
2 fed presset hvidløg
2 spsk. friskhakkede krydderurter – eks. kombination af timian og oregano
1 spsk. paprika
Salt og peber
Evt. lidt frisk eller tørret chili
Evt. en pakke bacontern (steges først og efterfølgende svinemørbrad i fedtstoffet fra bacon)
Olie

Fremgangsmåde:

Svinemørbraden pudses fri for sener og fedt og skæres ud i 1½ cm. tykke skiver, som bankes flade med håndfladen. Mørbradstykkerne krydres med salt, peber og paprika og brunes i olien på en varm pande. Herefter lægges mørbradstykkerne ned i et ildfast fad.

Champignon renses og skæres midt over. Løgene pilles og skæres ud i smalle både – det samme med peberfrugten. Løgbådene og peberfrugten steges i olien på den varme pande indtil de begynder at blive lidt bløde – ca. 3-4 min. Herefter fordeles de ud over mørbradstykkerne i fadet. Champignon brunes efterfølgende på den varme pande, indtil de har fået en lysebrun kulør. Disse fordeles ligeledes ud over løg og mørbradstykkerne.

Madlavningsfløde, hakkede tomater, hvidløg og krydderurter bringes i kog i panden og småkoger i en 2-3 min., hvorefter saucen smages til med salt og peber.

Saucen hældes ned i fadet og sættes ind i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 15-20 min.

Mørbrad i fad

Serveringsforslag:

Mørbrad i fad tilhører kategorien LCHF og vil du køre den helt igennem uden en masse kulhydrater og stivelse, vil blomkålsris være et fantastisk tilbehør til mørbrad i fad. Blomkålsris er nemme at lave, rige på vitaminer, fattige på kulhydrater og dejlige mættende og velsmagende.

Secret Bottles - vintilbud
Secret Bottles - gode vintilbud