Secret Bottles - vintilbud til urimelige lave priser!
Smagekasser leveret til døren - med 100% tilfredshedsgaranti!

Mørbradgryde er en klassisk dansk gryderet, som smager fantastisk og falder i god jord hos de fleste – til trods for at den har noget 60’er- og 70’er nostalgi over sig.

Denne mørbradgryde er blevet omfortolket en smule og har hentet lidt inspiration fra LCHF princippet. Masser af lækkert kød og fløde og så få kulhydrater som muligt. Med en gang blomkålsris som tilbehør og evt. lidt revet gulerod, er en mørbradgryde en meget velsmagende og forholdsvis sund ret uden ret mange kulhydrater.

Antal personer: 4
Tilberedningstid: 40 min.

Ingredienser:

1 svinemørbrad
1 pk. bacontern á 200 gr.
1 stort løg
1 pk. cocktailpølser á 200 gr.
2 tsk. paprika
½ tsk. tørret chili
1 spsk. frisk timian
1 spsk. mandelmel eller sesammel
2 store spsk. tomatpuré
4-5 dl. madlavningsfløde
4 dl. grøntsagsbouillon
Salt og peber

Fremgangsmåde:

Pakken med bacontern hældes ned i den opvarmede gryde, som stille og roligt står og steger, imens du piller og hakker løget i tern.

Når du er færdig med løgene, tilsættes de baconternene i gryden og steger med en 2-3 min., så løgene bliver blanke. Herefter tager du både bacontern og løg op af gryden og hælder det ned i en dyb tallerken. Den afpudsede svinemørbrad skæres ud i store tern á 3 x 3 cm. og brunes ved høj varme i det resterende fedtstof i gryden.

Imens mørbradstykkerne brunes, blander du krydderier, tomatpuré og bouillonen sammen med melet, som tilsættes ned i gryden, når kødet er blevet brunet. Ingredienserne røres godt rundt og bringes op til kogepunktet, hvorefter fløden og cocktailpølser tilsættes. Retten simrer nu i 10-15 min., hvorefter den er klar til servering.

Serveringsforslag:

Blomkålsris går rigtig godt i spænd sammen med denne mørbradgryde.

Secret Bottles - vintilbud
Secret Bottles - gode vintilbud