Nintendo har Super Mario. Italien har Mario Ercolino, eller i folkemunde kaldet “Super Mario”. En vinmager i verdensklasse, som tager den internationale vinpresse med storm og høster den ene anerkendelse efter den anden med sine vine fra vingården Nativ Slr.

Mario Ercolino hører til iblandt Italiens bedste vinmagere og har nu med Montemajor kastet sig over et nyt spændende vinprojekt. Igennem en årrække har han opkøbt nøje udvalgte vinmarker med gamle og kraftfulde vinstokke i Syditalien, herunder Sicilien, hvor denne fantastiske rødvin stammer fra. Mario ønsker med dette nye projekt under navnet “Montemajor”, at producere vine af samme kaliber som vinene fra Nativ Slr., blot med drueproduktionen fordelt på de øvrige regioner i Syditalien, herunder Apulien og Sicilien. Selve vinificeringen foregår stadigvæk i Campania, hvor vinene fra Nativ Slr. bliver skabt.

Sødmefuld vulkan

Mario Ercolino har med Montemajor Maravento Vendemmia Tardiva Syrah 2014 skabt en fantastisk vin, som har så meget at byde på af både fylde, intensitet, duft og frugtaromaer. Montemajor Maravento Vendemmia Tardiva Syrah 2014 er en sand vulkan af hidtil usete dimensioner for en vin i denne prisklasse. De gamle vinstokke og den vulkanske undergrund, leverer så meget intensitet og kraft, at man ligefrem kan fornemme lavastrømmen ned af glassets sider.

En overflod af lavastrøm, som på indbydende vis tryller de mest fantastiske noter frem af solmodne kirsebær, brombær, krydderier og chokolade. En sødmefuld strøm, som efterlader dig med et saligt smil og en smagsoplevelse af de helt store.

Kraftfuld, intens og indbydende

Med Montemajor Maravento Vendemmia Tardiva Syrah 2014, er man ikke det mindste i tvivl om, at der her er tale om en vin i særklasse og som der virkelig er blevet kræset om. En vin, som straks leder tankerne hen på vinhuset Nativ Slr. og Super Mario’s imponerende kompetencer indenfor vinificering.

Montemajor Maravento Vendemmia Tardiva Syrah 2014 er en kraftfuld, intens og indbydende rødvin, som til trods for sine kraftfulde frugtkoncentrationer, sødme og alkoholprocent, er blid og imødekommende. Dette takket være dens bløde og behagelige tanniner, som på skønneste vis frembringer en lang eftersmag præget af dens karakteristiske sødmefulde palette af frugtaromaer og krydderier.

Etna på flaske

Montemajor Maravento Vendemmia Tardiva Syrah 2014 er en vin der overrasker og imponerer. En vin, hvis næse byder på en sand eksplosion af frugtaromaer og krydderier og en sjælden set sødme. En sødme, som kommer fra de gamle vinstokke, den frodige kalkholdige undergrund på Sicilien og efterfølgende maceration, som virkelig presser alt saft og kraft ud af Syrah druen.

En koncentration af urgammel vulkansk intensitet og varme, som Mario på fornemmeste vis formår at tæmme og tappe på flaske. Den sødmefulde frugtkoncentration skaber associationer om en italiensk dessertvin. Den store sødme kan godt i starten virke overvældende, men de bløde tanniner og den lange behagelige eftersmag, gør Montemajor Maravento Vendemmia Tardiva Syrah 2014 til en rødvinsoplevelse af de helt store.

Montemajor Vendemmia Tardiva Syrah 2014Samlet bedømmelse:

Montemajor Maravento Vendemmia Tardiva Syrah 2014 er en fantastisk vinoplevelse. Den overrasker, imponerer og byder på en sjældent set sødmefuld og kraftfuld eftersmag, som vil imponere selv den mest kritiske vinanmelder.

Denne rødvin er en af de første vine fra Montemajor, og Mario Ercolino har godt nok høje ambitioner med dette nye vinprojekt. Denne rødvin har samme høje klasse som vinene fra Nativ Slr., men man fornemmer godt en anden vinificering og særkende med Montemajor. Et særkende, som byder på intensitet og kraft takket være en anden undergrund og andre vinstokke.

Med Montemajor Maravento Vendemmia Tardiva Syrah 2014 får du fuld valuta for pengene. Med en pris på godt 100 kr. v./køb af 6 stk., får du virkelig meget vin for pengene. Dens sødme, lækre intense fylde og høje frugtkoncentration leder tankerne hen på Ripasso og Amarone.

Personligt overvejer jeg stærkt at investere i nogle flere flasker af denne vin. Ikke til nydelse her-og-nu, men til lagring i endnu 4-5 år. Den har så meget uforløst potentiale gemt i sig, at det kunne være spændende, at lade vulkanen udvikle sig, da nye store smagsoplevelser med en mindre sødmefuld overflod af frugtkoncentration, vil skabe en endnu større vinoplevelse.

Køb Montemajor Maravento Syrah 2014 her

Det vigtigste om vinen:

Alkolholprocent: 14%
Land: Italien, Sicilien
Vinhus: Montemajor
Drue: 100% Syrah
Årgang: 2014
Lagring: Maceration og efterfølgende 12 mdr. i ståltanke
Serveringstemperatur: 16-18° C
Anvendelse: Grillmad, lyst kød, kalvekød, fisk, pasta, modne oste eller blot som “hyggevin”
Modning: Er drikkeklar nu, men vinder yderligere ved 2-5 års lagring
Pris: Kr. 179,95 pr. stk. / 115,00 pr. stk. v./køb af 6 stk. hos andrupvin.dk

Køb Montemajor Maravento Syrah 2014 her


DET MED SMÅT

Jeg bliver ikke betalt af de virksomheder, som bliver nævnt i mine anmeldelser. Mine holdninger og konklusioner, er udelukkende baseret på mine egne daglige oplevelser med produkterne. Jeg udvælger, udfra egne personlige kriterier, hvilke produkter jeg ønsker at teste og anmelde. Jeg har ingen økonomiske interesser i evt. salg af de testede produkter igennem affliate links og andre aftaler og forholder mig konstruktivt og kritisk til de testede produkter. “Det gode liv” er min hobby i fritiden og kører udelukkende på frivillig basis og egne midler.