Nativ 25 Rare Cru 2013, er en fantastisk behagelig hvidvin fra Syditalien, som er fremstillet på vingården Nativ Slr, som ejes af vinmageren Mario Ercolino. Mario Ercolino har været chefvinmager på flere af de syditalienske vingårde, men har nu startet sin helt egen vinproduktion med vingården Nativ Slr. Han har med Nativ 25 Rare Cru 2013, skabt en lækker, blød hvidvin, som virkelig har en flot volumen og tilpas syre og frugtintensitet.

Fjordrejer med fløjlsbløde englevinger

Nativ 25 Rare Cru 2013 er en hvidvin fra det skønne Campania, der på smukkeste vis iklæder sommerens fjordrejer fløjlsbløde englevinger og løfter de øvrige skønne fiskeretter op i nye højder akkompagneret af frugtrige undertoner fra citrus, passion og fersken. Mario Ercolino formår med Nativ 25 Rare Cru 2013 at skabe en harmonisk, voluminøs hvidvin, som går rigtig godt i spænd med sommerens skønne fiskeretter og lette lyse kødretter tilberedt på grillen.

Syditaliensk nektar når det er bedst

Nativ 25 Rare Cru 2013 er en lækkerbidsken af dimensioner. Den hører til nogle af årets absolut bedste hvidvinsoplevelser, idet dens karakterfulde cremede krop, og den perfekte balance imellem syre og alkohol, skaber en fantastisk vinoplevelse. Dens skønne viskositet kærtegner på smukkeste vis siderne i glasset og man får virkelig smæk for skillingen både visuelt og duftmæssigt. De skønne eksplosioner af citrusduft og noter af lidt ananas og passionsfrugt, er med til at skabe en helt enestående vinoplevelse.

Nativ 25 Rare Cru 2013 er garant for en elegant, forfriskende vinoplevelse på en varm sommerdag. Nativ 25 Rare Cru 2013 går godt i selskab med sommerens fiskeretter eller blot som en læskende aperitif på terrassen, hvor de lette sødmefulde noter af honning på skønneste vis skaber en svalende tilfredsstillelse i ganen.

Urkraft fra undergrunden

Druerne Greco di Tufo og Fiano di Avellino kommer ikke fra Marco Ercolino’s primære vinmark i Campania, hvorfra han leverer den ene store rødvin efter den anden. Druerne til  hvidvinen Nativ 25 Rare Cru 2013 kommer fra 5 ha. vinmarker i området nær byen Tofu, som også hører til Nativ Slr. Disse marker består af leret, kalkholdig jord, som ligesom det øvrige Campania, er rig på mineraler. En undergrund, som skaber den ene fantastiske supervin efter den anden.

Disse unikke vækstbetingelser og en vinmager i verdensklasse, som forstår at tæmme og håndtere den urkraft, som man får serveret fra undergrunden, gør Nativ 25 Rare Cru 2013 til en enestående vinoplevelse. En hvidvin, som både er elegant, frugtrig, blød og ikke mindst fyldig. Dens fylde er nok dens stærkeste karaktertræk, idet man virkelig kan fornemme hvidvinen i munden, som forfører alle smagsløgene med den ene frugtige, citrusfriske eksplosion efter den anden.

Nativ 25 Rare Cru 2013 hvidvin vinanmeldelseSamlet bedømmelse:

Nativ 25 Rare Cru 2013 er en fantastisk lækker hvidvin, skabt af vinmageren Marco Ercolino, hvis ambitioner er at løfte de syditalienske vine til nye højder, hvilket lykkedes meget godt med denne hvidvin. Det er ikke uden grund, at vinhuset Nativ Slr, høster den ene internationale pris efter den anden.

Nativ 25 Rare Cru 2013 er en hvidvin, som til en pris på 89,00 kr. ved køb af 6 flasker, må siges at være et rigtig godt køb. Man får virkelig fuld valuta for pengene og en helt enestående vinoplevelse. Sammenlignet med mange andre hvidvine i dette prisleje, også oversøiske fra eks. Chile og Australien, rykker Nativ 25 Rare Cru 2013 fra de øvrige som en sand italiensk fuldblodsracer.

Den lækre sødmefulde krop, den elegante balance imellem syre og alkohol og de friske frugtrige noter af fersken, passion, citrus og lidt honning, sikrer en hvidvins oplevelse i topklasse, som med garanti vil begejstre dine gæster.

Den anmeldte vin har jeg modtaget fra andrupvin.dk, som forhandler vinene fra Nativ Slr. Nativ 25 Rare Cru 2013 er en skøn ledsager til sommerens mange fiske- og lette grillretter og vil levere en vinoplevelse i særklasse.

Køb Nativ 25 Rare Cru 2013 her

Det vigtigste om vinen:

Alkolholprocent: 13 %
Land: Italien, Campania, Tufo
Vinhus: Nativ Slr, www.winenativ.it
Drue: 50% Greco di Tufo og 50% Fiano di Avellino
Fylde: Medium+
Årgang: 2013
Højdemeter: 500 mtr. over havets overflade
Lagring: Kort lagring på træ og efterfølgende ståltanke og på flaske
Serveringstemperatur: 12° C
Anvendelse: Fiskeretter, lette lyse kødretter, pasta, oste
Modning: Kan nydes nu eller ligge i op til 3 år fra høståret
Pris: Kr. 179,95 pr. stk. / køb 6 flasker for 89,00 pr. stk. hos andrupvin.dk

Køb Nativ 25 Rare Cru 2013 her


DET MED SMÅT

Jeg bliver ikke betalt af de virksomheder, som bliver nævnt i mine anmeldelser. Mine holdninger og konklusioner, er udelukkende baseret på mine egne daglige oplevelser med produkterne. Jeg udvælger, udfra egne personlige kriterier, hvilke produkter jeg ønsker at teste og anmelde. Jeg har ingen økonomiske interesser i evt. salg af de testede produkter igennem affliate links og andre aftaler og forholder mig konstruktivt og kritisk til de testede produkter. Ind i mellem modtager jeg et produkt, som det står mig frit for at anmelde og komme med min helt egen holdning. “Det gode liv” er min blog i fritiden og kører udelukkende på frivillig basis og egne midler.