Nativ Rue dell Inchiostro 2013, en sand perle fra Syditalien, kommer fra regionen Campania i byen Taurasi, som er kendt for at lave nogle af Italiens bedste rødvine.

Nativ Rue dell Inchiostro 2013 bliver fremstillet på den nyere vingård Nativ Slr, som ejes af den kendte vinmager, Mario Ercolino, som efter at have været chefvinmager på flere af de Syditalienske vingårde, nu har taget skridtet og startet sin helt egen vinproduktion med vingården Nativ Slr. Med sin Nativ Rue dell Inchiostro 2013, har Mario Ercolino skabt en harmonisk, skøn og smagfuld rødvin, som falder i danskernes smag.

Den er indbegrebet af italienske rødvine i Serie A og leverer noget mere end man forventer til en vin i den prisklasse.

Den-blæk-sorte-vej

Rue dell Inchiostro betyder noget i retning af “den-blæk-sorte-vej”, som denne rødvin er blevet døbt. Det vulkanske landskab, som vinene fra Nativ Slr kommer fra, skaber helt blæk-sorte rødvine, som takket være de op til 200 år gamle vinstokke, tilfører en skøn rigdom af alkohol, frugtkompot og fedme til vinene.

Den kære vinbonde, Mario Ercolino, har en helt klar dagsorden. At producere Syditaliens bedste vine. Nativ Slr står kort og godt for en vinproduktion i verdensklasse, som årligt producerer i omegnen af 150.000 flasker. Nativ Rue dell Inchiostro 2013 har det hele og mere til. Når du første gang hælder Nativ Rue dell Inchiostro 2013 op i glasset, er din umiddelbare forventning, at vi her har med en meget kompleks rødvin at gøre. Tilfældet er faktisk det stik modsatte.

Knockout uden at gå i gulvet

Nativ Rue dell Inchiostro 2013 har foræret boksehandskerne til sin storebror og beholdt fløjlshandskerne. Med en blæksort vin på 13,5% og en storebror ved navn Nativ Eremo San Quirico 2011, skulle man tro, at vi her har med en rødvin at gøre, som godt kan finde ud af at slå fra sig, altså på den fede måde.

Men her overrasker og brillerer Mario Ercolino endnu engang. Han har med Nativ Rue dell Inchiostro 2013 formået at skabe en rødvin, som til trods for dens blæk-sort kulør, en kraftig frugtrig kompot af brombær og skovbær, skønne tilstedeværende tanniner og krydderier, til slut formår at kærtegne dine kindben. Den efterlader dig oprejst med en skøn, blød, og behagelig varm følelse i kroppen og du har lyst til at kaste dig ud i endnu en omgang.

Danskernes Serie A

Nativ Rue dell Inchiostro 2013 er en rødvin, der rammer plet i danskernes forkærlighed til italienske vine. Er du til kraftige rødvine såsom Amarone, Barolo og Brunello og de lidt mere pristilgængelige vine som Ripasso, vil denne vin helt sikkert falde i din smag. Kraftfuld, forførende og sødmefuld.

Nativ Rue dell Inchiostro 2013 er udelukkende lavet på Aglianico druen. Aglianico druen fremtræder ret markant og sætter sit helt eget afbalancerede og klare aftryk på vinen. Det er en rødvin, som skal nydes i selskab med et stykke rødt kød fra grillen, men kan også sagtens nydes som et glas på terrassen eller i sofaen.

Et smil på læben og blæk-sorte tænder

Nativ Rue dell Inchiostro 2013 forfører sanserne. Smagen er i en klasse for sig og hører så absolut til i den øvre del i Serie A. Dens smag er blød, frugtig og fed og har charmerende noter af bær og krydderier. Tannierne er så absolut tilstedeværende, men sidder endnu engang lige i skabet, hvor de hører hjemme. De er behagelige, bløde og runde og frembringer et saligt smil og blæk-sorte tænder.

Med Nativ Rue dell Inchiostro 2013 i glasset, kan du få mange skønne stunder med at slynge den fede vin rundt i glasset, betragte viskositeten, imens du langsomt fortærer de skønne duftkoncentrationer, som frigives under iltningen. Tanninerne er behagelige og føles dejlig bløde og runde, men absolut tilstedeværende og karakterfulde.

Nativ Rue dell Inchiostro 2013 anmeldelseSamlet bedømmelse:

Nativ Rue dell Inchiostro 2013 er endnu en fantastisk rødvin af den sublime vinmager, Marco Ercolino, som du ikke må snyde dig selv for. Det er ikke uden grund, at vinhuset Nativ Slr med Mario Ercolino i spidsen, høster den ene internationale pris efter den anden.

En unik beliggenhed og undergrund, kombineret med nogle fantastiske vinstokke, som har mere end 200 år på bagen, og en chefvinmager i verdensklasse, garanterer en vinoplevelse af de helt store. Vi har her at gøre med en passioneret ildsjæl, som ikke lader sig nøje, men med sine personlige målsætninger, har i sinde at lave Syditaliensk vin i verdensklasse.

Nativ Rue dell Inchiostro 2013 giver én fuld valuta for pengene og til en pris på 79,00 kr. ved køb af 6 flasker, får du en skøn vinoplevelse, som du skal lede længe efter taget prisen i betragtning.

Den anmeldte vin har jeg modtaget fra andrupvin.dk, som forhandler vinene fra Nativ Slr. Nativ Rue dell Inchiostro 2013 er en skøn ledsager, nu her hvor grillsæsonen for alvor kickstartes. Den går glimrende i spænd med de fleste grillretter og er ikke nær så kraftig og voluminøs som sin storebror Nativ Eremo San Quirico 2011, som er lidt af en vulkan at have til bords.

Køb Nativ Rue dell Inchiostro 2013 her

Det vigtigste om vinen:

Alkolholprocent: 13,5%
Land: Italien, Campania, nærmere Taurasi
Vinhus: Nativ Slr, www.winenativ.it
Drue: 100% Aglianico på 200 år gamle stokke
Årgang: 2013
Lagring: 8 mdr. på stålfade, yderligere 4 mdr. lagring på flaske
Serveringstemperatur: 15-18° C
Anvendelse: Rødt kød, gerne grill, vildt
Modning: Kan nydes nu eller ligge i op til 3-5 år fra høståret
Pris: Kr. 129,95 pr. stk. / køb 6 flasker for 79,00 pr. stk. hos andrupvin.dk

Køb Nativ Rue dell Inchiostro 2013 her


DET MED SMÅT

Jeg bliver ikke betalt af de virksomheder, som bliver nævnt i mine anmeldelser. Mine holdninger og konklusioner, er udelukkende baseret på mine egne daglige oplevelser med produkterne. Jeg udvælger, udfra egne personlige kriterier, hvilke produkter jeg ønsker at teste og anmelde. Jeg har ingen økonomiske interesser i evt. salg af de testede produkter igennem affliate links og andre aftaler og forholder mig konstruktivt og kritisk til de testede produkter. Ind i mellem modtager jeg et produkt, som det står mig frit for at anmelde og komme med min helt egen holdning. “Det gode liv” er min blog i fritiden og kører udelukkende på frivillig basis og egne midler.