Det behøver ikke være den helt store kogekunst hver aften. Jeg synes personligt, at de optimale opskrifter er dem, der er nemme at tilberede og som samtidig smager som en million og forkæler ens sanser – både øjnene og smagsløgene.

Denne opskrift på oksekødsfrikadeller med bønnesalat, hører til de helt nemme i kategorien “hverdagsmad”. De er rigtig nemme at tilberede og kræver ikke ret mange ingredienser. Samtidig er det et aftensmåltid, hvor du også kan involvere dine børn i tilberedningen af disse oksekødsfrikadeller med bønnesalat. Jeg går personligt meget op i, at mine børn skal engageres i madlavningen i hjemmet og forhåbentlig få den samme kærlighed til mad og råvarerne, som jeg selv har erhvervet mig i min barndom. Jeg dedikerer min store passion for madlavning til mine fantastiske bedsteforældre, der lod mig kokkere på livet løs, når jeg jævnligt var på besøg og feriebarn.

Og så er frikadeller – lige meget om det er de traditionelle danske frikadeller, eller de lidt mere etniske af slagsen, altid et hit iblandt børn og voksne.

Antal personer: 4
Tilberedningstid: 25 min.

Ingredienser:

750 gr. hakket oksekød 8-12%
2 æg
2 fed hvidløg
1 spsk. grøn basilikumspesto
2 spsk. friskhakket persille
2 spsk. friskhakket rød basilikum eller mynte
Salt og friskkværnet peber
Olie til stegning

Fremgangsmåde:

Rør det hakkede oksekød sammen i en skål sammen med æg og de øvrige ingredienser.

Opvarm olien på en pande  og form frikadellerne med en spiseske, som du jævnligt dypper i et glas vand, så du nemmere kan forme frikadellerne.

Frikadellerne steges ved middel varme på alle sider i ca. 15-20 min.

Serveringsforslag:

Opskriften lyder på oksekødsfrikadeller med bønnesalat, så det er jo helt oplagt at servere disse skønne oksekødsfrikadeller til en skål bønnesalat. Bønnesalaten er ideel som tilbehør, idet den saltede, syrlige og søde smag i salaten går rigtig godt i spænd med mange forskellige kødtyper.

Oksekødsfrikadellerne kan også serveres med en omgang grøn salat og noget brød eller ovnstegte kartofler med hjemmelavet tzatziki.

Oksekødsfrikadeller med bønnesalat