Secret Bottles - vintilbud til urimelige lave priser!
Smagekasser leveret til døren - med 100% tilfredshedsgaranti!

Antal pizzaer: Ca. 6-7 á 170 gram
Tilberedningstid: 15 min. plus hævning

Den perfekte pizza kræver den perfekte pizzadej.

Indenfor de seneste par år er det blevet et stort hit med en hjemmebygget pizzaovn i haven. Vælger man at bygge sin egen pizzaovn, kræver det en fast placering og pizzaovnen skal stå ude i vejr og vind hele året rundt.

Jeg er mere tilhænger af de mobile pizzaovne, som i dag leverer pizzaer på fuld højde med de traditionelle stenovne.

Fordelen ved en mobil pizzaovn er udover en noget lavere anskaffelsespris, at du kan tage den ind efter brug ligesom med en grill, så den ikke står og optager unødig plads på terrassen.

Derudover kan du med en mobil pizzaovn også tage den med til stranden eller på campingturen, og gøre de garvede fastliggere på pladsen grønne af misundelse, når du sætter tænderne i de skønneste friskbagte pizzaer.

Jeg har netop investeret i en mobil pizzaovn. En Uuni 2S, som jeg er ved at lære at kende.

Denne lille pizzaovn er et transportabelt pizzabageri, som fremtryller de mest fantastiske pizzaer ved hjælp af træpiller. Med en kort optænding på blot 10 minutter og en makstemperatur på 500 grader, kan du på blot få minutter fremtrylle de mest lækre og sprøde pizzaer, som kan fremkalde mundvand hos selv de største anti-pizza-spisere.

Uuni 2S pizzaovn

Familiens nye pizzaovn – en Uuni 2S i rustfrit stål og med træpiller som optænding. På blot imponerende 10 minutter er pizzaovnen klar til at servere de sprødeste pizzaer. Den er måske ikke så romantisk som en hjemmebygget pizzaovn og byder ikke på så meget sjæl, men den er til at komme til for penge og frem for alt – flytbar.

Den perfekte pizzadej er den italienske måde, hvor man laver en tynd bund og sparer på fyldet, men til gengæld anvender få og gode ingredienser.

Så jeg er desværre nødt til at skuffe dig, hvis du elsker pizzaer med ananas, bearnaisesauce og cocktailpølser – det hører sig ikke hjemme på en ægte italiensk pizza.

Det med at bruge for meget fyld på pizzaen er synd og skam. Man kvæler pizzabunden, hvis den bliver tildækket af et tykt lag fyld. Pizzadejen kan ikke komme af med fugten og hæver ikke ordentligt.

Det samme gør sig gældende for tomatsaucen. Hold igen med saucen, så dejen stadigvæk kan ånde og hæve under bagningen.

Anvend det rigtige mel

Når du laver en hjemmelavet pizza, er det vigtigt, at du står med en smidig pizzadej, der er til at arbejde med. At pizzadejen er smidig, afhænger af glutenindholdet i melet.

I Italien hedder dette mel Tipo 00, som har et meget højt glutenindhold.

Jeg foretrækker at kombinere flere forskellige meltyper, idet lidt durummel giver en ekstra sprød bund og skorpe, som vi alle elsker ved en god pizza.

Sådan laver du den perfekte pizzadej:

  1. Brug den rigtige meltype – hvedemel med et højt glutenindhold, gerne Tipo 00.
  2. Hæld ikke salt over gæren, da det dræber gærcelllerne. Opløs gæren i vand og tilsæt de øvrige ingredienser efterfølgende.
  3. Husk lidt sukker – det er en smagsforstærker til pizzadejen og virker som brændstof til gæren.
  4. Ælt pizzadejen godt igennem i min. 10 minutter. Pizzadejen skal være elastisk og smidig. Det kræver enten en masse knofedt eller en køkkenmaskine.
  5. Lang hævetid – gerne 24-48 timer i køleskabet. Langtidshævet brød smager bedst, da gærcellerne får tid til at danne flere aromastoffer.
  6. Brug aldrig en kagerulle til din pizzadej. En kagerulle presser luften ud af dejen og man får en pizzabund uden lufthuller. Brug istedet dine fingre til at forme selve pizzadejen.
  7. Høj varme – gerne 350-500 grader. Med høj varme er pizzaen færdig på få minutter.
  8. Brug en pizzasten. Pizzastenen er med til at suge fugten ud af din pizzadej og giver en mere sprød og lækker pizzabund.
  9. Husk at anvende masser af mel på bordet, når du former din pizzadej. Godt med mel på bordet sørger for, at din pizzadej ikke hænger fast på pizzaspaden, når den skal ind i ovnen.

Ingredienser:

  • 8 dl. hvedemel (Gerne tipo 00 hvedemel)
  • 4 dl. durummel
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. havsalt
  • 1 tsk. sukker
  • 25 gr. gær
  • 4 dl. lunket vand

Fremgangsmåde:

Gæren røres ud i det lunkne vand, som skal have en temperatur på ca. 37 grader.

Olivenolie, sukker og salt tilsættes og røres godt rundt. Sukker virker som brændstof til gærcellerne og udover at være en smagsforstærker til selve pizzadejen, bliver den bagte pizza også pænere brun.

Tilsæt herefter hvedemel og durummel af flere omgange og ælt alle ingredienserne godt igennem.

Jeg foretrækker at lave pizzadejen på min køkkenmaskine, hvor den langsomt kan stå og blive æltet i min. 10-15 minutter.

Pizzadejen er færdig, når den føles smidig og skinnende og slipper både fingre og røreskål.

Lad dejen hæve i køleskabet i min. en time, gerne 24-48 timer, idet aromaerne fra de to typer mel rigtig får lov til at udvikle sig og giver en ekstra velsmagende pizzabund.

Efter endt hævning tages pizzadejen ud af køleskabet og skæres i portionsstørrelser á ca. 170 gr. Du kan lave ca. 6-7 pizzaer ud af denne opskrift på pizzadej.

Ælt bollerne godt igennem ved at folde dejen ind mod det samme punkt i midten. Du står med den perfekte pizzadej, når du kan trykke på dejen og den rejser sig op igen af sig selv.

Lad nu bollerne efterhæve i yderligere 30 minutter, hvorefter du er klar til at lave en skøn hjemmelavet pizza.

Pizzadej - enkel opskrift på hjemmelavet pizzadej

Pizzadej opskrift hjemmelavet

Secret Bottles - vintilbud
Secret Bottles - gode vintilbud